bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
iPhone 6s kao digitalna vaga
‹ Tech novosti

iPhone 6s kao digitalna vaga 29.10.

Apple obično sve prednosti i mogućnosti svojih uređaja razglasi nadaleko i naširoko u reklamnim materijalima. iPhone 6s je izuzetak. Korisnici su tako sami skužili da je novi iPhone otporan na vodu, a jedan je programer svoj novi 6s pretvorio u preciznu vagu

Kad je developer Simon Gladman shvatio da 3D Touch na novim iPhoneu prikuplja podatke o snazi dodira na zaslonu uređaja, problem vaganja šljiva za kolač koji se spremao napraviti postao je puno jednostavniji

Sjeo je i za sat vremena napisao rudimentarnu aplikaciju koja pokazuje koji je objekt teži. Postaviš dvije šljive, ili neke druge objekta te veličine, na zaslon iPhonea, a app će ti reći koja je šljiva teža.

Simon je snimio svoju aplikacije na djelu, a video je na YouTubeu skupio više od 300.000 pregleda.

No, njegov app nećeš pronaći na AppStoreu pošto Apple izričito odbija objavljivati slične aplikacije. Već su, i prije Simona, odbili par appova koji 3D Touch tehnologiju koriste za mjerenje volumena ili težine.

Nadamo se da će Apple u budućnosti omogućiti iPhoneu da postane još svestranijim gadgetom i da ćemo voljeni smartfon moći koristiti i kao mjerni instrument. Što da ne?

U međuvremenu, naš je Simon projekt odlučio preseliti na iPad Pro i napisati 'daleko ozbiljniju aplikaciju'. 

Izvor

Posljednja izmjena: 30.10.2015.
Možda će te zanimati i: