bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Kad je jedan više od dva
‹ Tech novosti

Kad je jedan više od dva 09.05.

Vrijeme je da priznamo – pametni satovi jesu cool, ali nekako smo ih zamišljali korisnijima i pametnijima nego što to jesu. Nedostaje im ono nešto, čarobni sastojak koji bi svakog od nas natjerao da počne ozbiljno razmišljati o kupovini novog sata. Ideja kako unaprijediti pametne satove ne nedostaje, a ova je prilično neobična i pritom nepraktična

Ako radiš u boljem uredu onda vjerojatno imaš dva zaslona na kojima pokrećeš Word, Excell, pišeš mailove, surfaš Fejsom i sve što ide u rok službe. No, iako su dva zaslona itekako praktična dok sjediš i radiš, u većini svakodnevnih situacija jedan zaslon je više nego dovoljan.

Smartfoni imaju jedan ekran, jednako kao i tableti, satovi… ustvari, ne pada nam niti jedan uspješan gadget s dva zaslona osim Nintendovih handheld konzola za igranja.

No, tko zna, možda su dva zaslona recept za proboj pametnih satova na veliku scenu? Nije da dobrih pametnih satova ne nedostaje na tržištu, ali još su uvijek prilično egzotične biljke. A tek kad vidiš ovaj…

Naime, Teddy Seyed (University of Calgary), Xing-Dong Yang (Dartmouth College) te Daniel Vogel (University of Waterloo), napravili su prototip pametnog sata s dva displaya. Jedan se zaslon može u potpunosti otkačiti te ponovno prikačiti, bilo na vrh, bilo sa strane ovog neobičnog gadgeta.

Neobičnog, ali i nepraktičnog, jer smo sigurni da bi većina kupaca ostala bez dodatnog zaslona u rekordnom roku. Nama bi, brat bratu, trebalo najviše tjedan dana da ga izgubimo. :)

Izvor

Posljednja izmjena: 10.05.2016.
Možda će te zanimati i: