bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Krevet, 'ajde o'ladi
‹ Tech novosti

Krevet, 'ajde o'ladi 02.07.

Ovakve vrućine treba preživjeti! Dan, zahvaljujući hladu i hladnim pićima, još nekako preguramo, ali spavanje... Nema tu previše opcija - ili spavati pod klimom i probuditi se sa bolnim sinusima ili se cijelu noć preznojavati

Totalno smo čudni! Prije pet-šest mjeseci prizivali smo ljeto i grintali kako nam je dosta zime i snijega, a sad, kad je došlo pravo ljeto, sa sjetom se prisjećamo zimskih hladnoća. Tko bi nas zadovoljio takve prevrtljive? No, priznajemo da je pakleno vruće i da nije lako preživjeti dan, pogotovo na otvorenom. Ovim putem odajemo priznanje svima onima koji zbog posla moraju dan provesti pod suncem. Svaka vam čast!

Ostali su pobjegli u hlad, popalili klime i čekaju mrak koji donosi kakvo-takvo osvježenje. Noć donosi spas, ali samo do trenutka kad treba leći u krevet. Tada ponovno počinje borba s nesnosnim temperaturama i pokušaji da uhvatimo bar sat-dva sna. Ujutro se budimo izmoždeni, uznojeni i umorni, a pred nama je još jedan nesnosno vruć dan.

Netko spava pod upaljenom klimom, ali i to ima svojih nedostataka u vidu šmrcanja, kihanja i bolnih sinusa. Pa što onda napraviti? Toliko smo očajni da razmišljamo o spavanju u kadi ispunjenoj ledom ili selidbi u Sibir.

Na svu sreću, postoji i manje ekstremno rješenje - Chilipad. Riječ je o prekrivaču za krevet, isprepletnom tankim cjevčicama kroz koje struji voda. Voda dolazi iz malog rezervoara, a tu je i daljinski upravljač te utičnica za priključivanje cijelog sustava na električnu mrežu. Chilipad, u biti, funkcionira na istom principu kao klima.

Nakon što Chillipad priključiš na struju, napuniš rezervoar za vodu i podesiš željenu temperaturu možeš leći na ledeni, osvježavajući krevet. Naravno da po zimi Chilipad možeš podesiti da grije, umjesto da hladi, a jedini nedostatak ovog prekrivača je cijena od 900 dolara.

Posljednja izmjena: 02.07.2012.