bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Liveplasmu u bookmarkse
‹ Tech novosti

Liveplasmu u bookmarkse 02.11.

Ako je Google tražilica, onda je Liveplasma 'otkrivalica'. Jedinstvena stranica koja će ti pomoću vizualnog sučelja otkriti bezbroj novih bendova, filmova, glazbenika, pisaca… Savršena zabava za duge, dosadne zimske noći

Ono, svi mi svako malo spomenemo fraze tipa 'web je ogroman', 'Internet te uvijek može iznenaditi' i slične parole, a istovremeno smo uvjereni kako smo vidjeli sve i znamo sve što vrijedi na netu. Halo, ipak surfamo godinama i mislimo da smo 1337, jer znamo za 4chan i imamo pristup SA forumu. A onda shvatimo da je web zbilja ogroman te da patuljci, poput nas, zbilja pojma nemaju. Naletimo na web stranicu poput Liveplasme koja postoji već devet godina i ostanemo paf!

E, sad kad znamo za Liveplasmu red je da je preporučimo svima onima koji su živjeli u neznanju, poput nas. Riječ je o web stranici koja će ti na osnovu upisanog imena benda, pjevača ili pjevačica, filma ili knjige preporučiti slične stvari. Ukucavanjem imena nekog izvođača ili benda dobit ćeš 'linkove' na nove izvođače, moći ćeš preslušati njihove pjesme i vidjeti popis albuma s lijeve strane ekrane. Klik na pojedini album vodi te na stranicu tog albuma na Amazonu.

Livestrong slično funkcionira i kod filmova te knjiga. Dobra stvar je što u gornjem desnom uglu možeš odabrati koji Amazon želiš – američki, engleski, njemački… Kad smo kod toga, kad ćemo vidjeti hrvatski Amazon?

Stvar radi i kad ukucaš imena poznatijih hrvatskih izvođača. Nažalost, nismo uspjeli pronaći Vatrogasce, ali zato jesmo Brkove i Satana Panonskog. ;)

Sjajan alat za pronalaženje novih izvođača te filmova koje vrijedi pogledati i knjiga koje moraš pročitati, ali najbolje će poslužiti za ubijanje dosade dugo u noć, u bijelu zimsku noć. Pa, da vidimo kud će nas Liveplasma odvesti nakon što ukucamo 'Frank Zappa'…  

Posljednja izmjena: 02.11.2013.
Možda će te zanimati i: