bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Lovac na bugove
‹ Tech novosti

Lovac na bugove 21.08.

Facebook je nedavno iskeširao 2 milijarde dolara za Oculus Rift. No, VR headset nikako da krene u masovnu proizvodnju, jer još uvijek treba ispraviti hrpu bugova. Kako bi ubrzao razvoj, Facebook je ponudio nagrade svima koji otkriju i prijave Oculus Rift bug

Nagrade za otkrivanja bugova nisu nikakva novost. Facebook je prošle godine otkrivačima bugova podijelio više od 1,5 milijuna dolara, a kako postati lovac na softverske i hardverske greške, možeš saznati na ovom linku.

Uspjeh programa ponukao je Facebook da nagrade za otkrivanje bugova ponude i za Oculus Rift. Prije nego se baciš u unosan posao lova na 'bube', morat ćeš nabaviti ovaj VR headset što nije nimalo lako. Naime, postoji lista čekanja, jer Oculus Rift je još uvijek u testnoj fazi.

Takozvani Development Kit 2 košta 350 dolara, a naručiš li ga danas, svoj ćeš primjerak dobiti tek u listiopadu. 350 zelenih novčanica nije malo, ali su nagrade koje Facebook nudi prilično primamljive. Najmanja iznosi 500 dolara dok gornji limit nije ograničen. Što veći bug, veća je i nagrada.

Oculus Rift trenutno ima najviše problema sa sustavom poruka za developere ove VR platforme te na samoj web stranici. No, ekipa zadužena za sigurnost u Facebooku očekuju puno više problema kad se Oculus Rift nađe u slobodnoj prodaji.

Ne bi nas začudilo da neki zlonamjerni haker nađe način kako 'haxati' Oculus Rift dok ga nosiš na faci pa umjesto virtualne zabave doživiš pravu navalu virtualnih reklama i pop-up bannera. Brrr, užas!

Izvor

Posljednja izmjena: 21.08.2014.
Možda će te zanimati i: