bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Microsoft Lumia 950 XL
‹ Tech novosti

Microsoft Lumia 950 XL 07.10.

Otkad je Microsoft preuzeo proizvodnju Lumia smartfona od Nokije, činilo nam se da su u Redmondu počeli ignorirati mobilne uređaje. Bili smo u krivu, jer nove asu Lumije odlični mobiteli, a najviše nam se svidjela velika i moćna Lumia 950 XL

Microsoft Lumia, kako to čudno zvuči. Bit će da se još nismo priviknuli na to da Microsoft proizvodi mobitele, ali ako nastave raditi ovako dobre uređaje, ne da ćemo se naviknutih, već bi uskoro Microsoft mob mogli nositi i u džepu. Iskreno, da nam netko ponudi da biramo između novog iPhonea, Galaxyja ili Lumije 950 XL, odabrali bismo Microsoftov mobitel.

Zašto? Prvo, riječ je o pravoj mrcini od smartfona. AMOLED 5,7“ QHD zaslon, Carl Zeiss leća s 20MP senzorom koji može snimati 2160p video, tri LED bljeskalice, zadnja generacija tehnologije optičke stabilizacije (OIS), 5MP selfie kamera, 3340mAh baterija koja se do pola napuni za samo 30 minuta (može i bežičnog), četiri Cortex-A57 procesora na 2GHz, te još četiri A53 na 1,5GHz, 3 gige RAM-a… Dovoljno?

Ali, da citiramo face s tv prodajne - to nije sve! 950 XL dolazi s Windows 10 Mobile pa je uređaj, pomoću USB-C konektora moguće spojiti na monitor i mobilne Windowse prebaciti na zaslon.

Zahtjevniji, tkao, ovaj uređaj mogu uključiti u pripadajući docking station, nazvan Display Dock, koji će mobač pretvoriti u računalo. Display Dock ima po jedan HDMI i DisplayPort utor te tri dodatna USB porta za priključivanje miša, tipkovnice i ostalih periferija.

Od zanimljivih điđa-miđa izdvajamo sposobnost Windowsa da prepozna lice vlasnika i na taj način otključa uređaj. Microsoft Lumia 950 XL u prodaju širom svijeta će već sljedeći mjesec po cijeni od nekih 650 dolara.

Nismo pri parama, ali Božić je blizu pa nas ništa ne košta da probamo. Dakle: 'Dragi Djeda Mrazu, pišem ti ovo pismo, jer sam bio dobar, pristojan, vrijedan…'.

Posljednja izmjena: 09.10.2015.
Možda će te zanimati i: