bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Nakon usisavača - robot kosilica
‹ Tech novosti

Nakon usisavača - robot kosilica 12.08.

Danas je prekrasan dan. Nema veze što je bilo pakleno vruće i što je godišnji iza nas. Nema veze, jer pročitali smo vijest koja nam je uljepšala ne samo dan, već tjedan, mjesec pa i godinu. Naime, Roomba je dobila odobrenje američkih vlasti za proizvodnju robotizirane kosilice

Svi oni koji žive u stanovima ovaj tekst mogu komotno preskočiti. Vi ne znate kolika je tlaka tijekom većeg djela godine kositi travu ispred, iza, sa strana i okolo kuće. Kosimo svakih tjedan dana, nekad i češće, ovisno o količini padalina, a najveći nesretnici među nama imaju roditelje koji briju na zalijevanje travnjaka. Oh, sudbo kleta.

Ne tugujte, jer imamo radosnu vijest za sve supatnike koji sedam mjesec godišnje provode za upravljačem motorne kosilice i šišaju travu iz tjedna u tjedan. Naime, američka tvrtka Roomba, poznata po robotiziranim usisivačima, dobila je dozvolu američkih vlasti za početak proizvodnje jednako robotizirane kosilice za travu!!11

Kosilica će dolaziti u paketu s posebnim kolcima koje će ponosni vlasnik robota zabosti u travnjak i tako omeđiti površinu za košnju. Kosilica će potom mapirati prostor između zabijenih kolaca i kositi bez da više moraš pomaknuti stražnjicu dok ispijaš ledeni čaj u debelom hladu.

'Dozvola će nam omogućiti da nastavimo s razvojem iRobota i tehnologija koje bi trebale ubrzati razvoj naših proizvoda na polju robotiziranih kosilica za travu', stoji u priopćenju iz Roombe.

Kako to obično biva, točan datum početka prodaje kosilice budućnosti nismo dobili. Nadamo se samo da ćemo novu Roombu moći nabaviti prije proljeća sljedeće godine.

Izvor

Posljednja izmjena: 13.08.2015.
Možda će te zanimati i:
Pitanja i komentari
  • Rijeka1 26.08.2015. 21:51
  • Kakva robot kosilica? Gdje vi zivite? Ta stvar sto ja znam je u prodaji vec sigurno dvije godine. Mozda ne od te firme ali u Europi se robot kosilica koristi naveliko.
  • 0 Odgovora
Želiš li komentirati i uključiti se u raspravu?
Može, ali se prije toga ulogiraj.
Nemaš svoj profil? Registriraj se u tren oka :)