bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Naruči ama baš sve običnim SMS-om
‹ Tech novosti

Naruči ama baš sve običnim SMS-om 23.02.

Nismo niti približno toliko bogati da si možemo priuštiti usluge concierga ili vratara, ali da živimo u Americi tu i tamo bi se poslužili Magicom. Pošalješ im SMS u kojem napišeš što želiš, a oni ti to pronađu, naplate i isporuče u najbržem mogućem roku

Nego, kad već možemo kupiti skoro sve na internetu, zašto onda i ne kupujemo? Ono, još uvijek idemo u trgovine, gužvamo se po rasprodajama i čekamo u redovima umjesto da elegantno naručimo što nam treba i mirno čekamo da nam roba stigne doma.

Možda je jedan od razloga taj što i na webu prvo moramo pronaći ono što nam treba, ispuniti online formulare, provjeriti mail i sve ostalo što nam oduzima vrijeme, a ponekad i živce.

Zar ne bi bilo krasno kad bi mogli jednostavno nekom reći ili napisati što želimo, bez čekanja u redu ili guglanja? Mi takvo što još ne možemo, ali Ameri odnedavno mogu.

Naime, s one strane Velike bare pokrenut je novi SMS servis za kupovinu. Zove se Magic, a za razliku od ostalih online dučkasa ovom je dovoljno poslati par SMS-ova kako bi željena stvar ili usluga stigla na tvoja vrata.

Stvar funkcionira vrlo jednostavno. Pošalješ im SMS u kojem napišeš što želiš, oni ti odgovore, zatraže osobne podatke i broj kreditne, te jave cijenu robe ili usluge te rok isporuke. Ako se složiš s ponudom, preostaje ti jedno čekati dolazak pošiljke.

Slijedeći put kad nešto naručuješ, ne moraš više ostavljati osobne podatke, jer te ekipa iz Magica ima u bazi korisnika. Na Magicu možeš naručiti ama baš sve pod uvjetom da je legalno – odjeću, hranu, cvijeće, kupiti avionske karte ili karte za koncert...

Djelatnici Magica će umjesto tebe pronaći željenu stvar po najpovoljnijoj cijeni, zaračunati proviziju i dogovoriti isporuku na adresu koju si im dao. Pravi online posrednik.

Magic prihvaća i Bitcoine, a pokaže li se ovaj servis uspješnim, ne sumnjamo da će nešto slično zaživjeti i kod nas. 

Ustvari, s obzirom na našu kupovnu moć, možda je ipak bolje čekati u redovima. Ako ništa drugo, sigurno je jeftinije od Magica.

Posljednja izmjena: 24.02.2015.
Možda će te zanimati i: