bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Novi poraz Microsofta
‹ Tech novosti

Novi poraz Microsofta 07.07.

Satya Nadella, šef moćnog Microsofta, objavio je kako će div iz Redmonda uskoro podijeliti 7.800 otkaza. Najviše otkaza dobit će radnici bivše Nokije i sad je svima jasno kako Microsoft diže ruke od borbe s ostalim 'smartfonašima'

Microsoftova akvizicija Nokijinog mobilnog biznisa polako se pretvara u pravi poslovni debakl. Lani je MS otpustio 18.000 radnika, uglavnom bivših Nokijinih zaposlenika, a sad je najavljen novi val otpuštanja.

7.800 radnika uskoro će dobiti otpremnine i završiti na finskom Zavodu za zapošljavanje. Nadella je je ovim potezom simbolično pokazao kako se ne može nositi s jednim Appleom, Samsungom i ostalim velikim proizvođačima mobilnih uređaja.

'Prelazimo sa strategije razvoja vlastitog telefonskog biznisa na strategiju stvaranja živahnog Windows ekosustava koji uključuje naše uređaje', nadrobio je Nadella u objavi za javnost.

U prijevodu, to ne znači da će Microsoft u potpunosti odustati od proizvodnje smartfona već će se novi Lumia uređaji u budućnosti fokusirati na tri važne kategorije korisnika.

'Poslovnim korisnicima pružit ćemo vrhunsko iskustvo, posvetiti pažnju kupcima kojima je stalo do komunikacijskih servisa, a Windows fanovima osigurati uređaje koje će voljeti', tvrdi šef Microsofta.

Razvoj tih uređaja odvijat će se u novom Microsoftovom odjelu u kojem više nema mjesta niti za Stephena Elopa – čovjeka koji je proveo operaciju dovođenja Nokije pod Microsoftovo okrilje.

I on će ubrzo morati potražiti novi posao.

Izvor

Posljednja izmjena: 11.07.2015.
Možda će te zanimati i: