bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Obi Worldphone – daleki Appleov rođak
‹ Tech novosti

Obi Worldphone – daleki Appleov rođak 29.08.

Jesmo te navukli da počneš čitati ovaj tekst samo zato što smo spomenuli Apple u naslovu? :) Ovaj put nije riječ o 'pravim' Apple gadgetima već o novim uređajima iz tvrtke bivšeg Apple CEO-a koji nam obećava jeftine, ali i dizajnerski sjajne mobače. Pa, da vidimo…

Jedno od dobro poznatih nam pravila kad je u pitanju tehnologija glasi – što je cijena niža, samim tim i uređaj izgleda manje privlačno. Nije do neke psihološke fore prema kojoj lova utječe na naš ukus, već proizvođači jeftinih uređaja štede na svemu, pa tako i na dizajnu.

John Sculley, bivši šef Applea (od 1983. do 1993.) jako dobro zna to nepisano pravilo. No, to ga nije spriječilo da ga ne pokuša 'prekršiti' novim mobačima iz Obi Worldphonea – tvrtke kojoj je suosnivač.

Obi je ovaj tjedan predstavio dva nova uređaja – SF1 i SJ1.5. Iza dosadnih naziva skrivaju se zanimljivi smartfoni koji pažnju najviše privlače dizajnom, ali i cijenom.

Skuplji SF1 košta samo 199 dolara, a SJ1.5 još je jeftiniji - tek 129 dolara. Unutrašnjost im se sastoji od poznatih komponenti: Snapdragon procesori, Sonyjeva kamera, Corning Gorilla Glass i Dolby Surround.

Skuplji SF1 ima zaslon od pet inča, osmojezgreni procesor, prednju i stražnju kameru, 2 gige RAM-a i 16GB integrirane memorije.  

U jeftinijem SJ1.5 kuca četverojezgreni proc te ima manje radne, ali jednako (16GB) integrirane memorije. Oba mobača imaju dual SIM, a namijenjeni su tržištima u razvoju.

No, uvjereni smo da ovako povoljne i zgodne mobitele neće biti problem nabaviti niti kod nas, bilo u raznim oglasnicima, bilo putem nekog kineskog web shopa.

Izvor

Posljednja izmjena: 31.08.2015.
Možda će te zanimati i: