bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Pet iPhonea i 20 lipa, molim
‹ Tech novosti

Pet iPhonea i 20 lipa, molim 29.06.

Znamo da često poželiš riješiti se glomaznog i nespretnog novčanika, pogotovo sad u ljetnim mjesecima. Kud s lovom, karticama i papirićima koji nastanjuju novčanik? Rješenje se zove iCache

Koncept digitalnog novčanika nije nikakva novost. Štoviše, postoji na desetke takvih aplikacija na mobitelima, ali sve one imaju jedan veliki nedostatak. Naime, terminali za skeniranje kartica imaju velikih problema s čitanjem s ekrana mobitela. Pokušaj dati svoj mob teti na blagajni kod plaćanja i promatraj reakciju.

Tu u priču ulazi iCache, prvi proizvod koji ozbiljno može poslužiti kao novčanik-eliminator. iCache dolazi kao futrola i pripadajuća aplikacija za iPhone. Na stražnjoj strani futrole nalazi se mali e-ink ekran koji služi za prikazivanje barkoda s tvojih kartica. Tu je i prava kartica koja se pomoću aplikacije može pretvoriti u bilo koju od tvojih kreditnih i debitnih kartica. Sjajna stvar, ali ipak nije savršena. iCache ne može emulirati kartice s ugrađenim čipom, ali zato može sve ostale, a ne sumnjamo da ti je novčanik pun baš takvih kartica za koje niti ne znaš čemu služe.

Sad kad si riješio problem novčanika preostaje još samo jedan, mali problemčić. Kud s iPhoneom kad ideš na plažu?

Posljednja izmjena: 02.07.2012.