bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Pokemon Go zaradio više od 200 milijuna dolara u mjesec dana
‹ Tech novosti

Pokemon Go zaradio više od 200 milijuna dolara u mjesec dana 08.08.

S obzirom na to da skoro svi igraju 'Pokemon Go' ne čudi nas rekordan profit koji je ova igra ostvarila u samo mjesec dana. Naime, 'Pokemon Go' je srušio rekord kojeg je do sada držao Supercellov 'Clash Royale' sa 'samo' 125 milja u 30 dana

Brojke ne lažu, a one kažu da je 'Pokemon Go' ostvario uspjeh kakav se na pamti na tržištu mobilnih aplikacija. Analitička tvrtka Sensor Tower procjenjuje kako je ova igra u samo mjesec dana svojim tvorcima donijela nevjerojatnih 200 milijuna dolara.

Da podsjetimo, Pokemon Go službeno se pojavio na tržištima SAD-a, Australije i Novog Zelanda 6. srpnja, da bi tjedan dana osvanuo i na europskim app trgovinama. Nastavak priče znaš i sam.

Pokemona igraju svi, klinci na biciklima obilaze dvorane i pokestopove, a starija ekipa bicikle je zamijenila automobilima hvatajući mala čudovišta. Prošetate li parkom ili dječjim igralištem u bilo kojem hrvatskom gradu, primijetit ćete 'trenere' koji bulje u mobitele dok psi i klinci uživaju u neočekivanoj slobodi.

Pokemon manija ne jenjava, a sigurni smo da Niantic i Nintendo imaju još aduta u rukavu te da će skori patchevi dodatno poboljšati igru. Naravno, za očekivati je i da će igrači nastaviti trošiti love na lureove, inkubatore, jaja te ostale Pokemon điđe-miđe i tako dodatno podebljati Nintendov račun za još parsto milijuna.

Izvor

Posljednja izmjena: 08.08.2016.
Možda će te zanimati i: