bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Pretvori iPhone u igraću konzolu
‹ Tech novosti

Pretvori iPhone u igraću konzolu 21.09.

Svi se igramo na mobitelima i tabletima. Neki naprosto da ubiju vrijeme, a neki 'mobilno' igranje shvaćaju prilično ozbiljno te posvećuje sate i sate svom novom hobiju. Takvi gameri sigurno će ozbiljno razmisliti o GameCase dodatku za iOS uređaje

GTA V ovih dana ruši sve rekorda kad su video igre u pitanju. Nažalost, novi Grand Theft Auto zasad je dostupan samo na konzolama. Svi oni koji nemaju Playstation 3 ili Xbox 360 mogu samo tužno uzdisati i čekati da se Rockstar smiluje te napravi GTA V za PC ili, ljudski je nadati se, za mobilne uređaje. Zamisli, novi GTA na tvom smartfonu ili tabletu!

Naravno, upravljati glavnim likovima u GTA serijalu na tabletu ili mobaču bilo bi znatno teže nego na konzoloma. Konzolaši imaju kontrolere dok mi imamo samo deset prstiju koji nisu dostatni za jurnjavu i pucnjavu ulicama fiktivnih GTA gradova. Ekrani osjetljivi na dodir i naši trapavi prsti poslužit će za partiju Ljutih ptica ili Voćnog nindže, ali kad je u pitanju nešto kompleksnije…

Srećom, danas postoji mali milijun dodataka za mobitele i tablete, a svaki dan pojavljuju se novi. Mnogi dodaci namijenjeni su upravo olakšavanju igranja na mobilnim uređajima. GameCase spada u red najimpresivnijih dodataka te vrste koje smo, uvjetno rečeno, vidjeli. Dovoljno je ugurati iOS uređaj u zaštitno kućište GameCasea i igre mogu početi.

Dva analogna joysticka, D-pad i četiri gumba raspored su kojeg će prepoznati svaki gamer. Svi oni koji su odrasli uz konzole s GameCaseom će se osjećati kao riba u vodi. GameCase podržava i AirPlay tako da se možeš igrati na tv ekranu, udobno zavaljen u fotelju s nogama na skupocjenom klub stoliću.

Gamecase bi trebao raditi s iPadom 2, 3 i 4 te iPhoneom 5, 5s, 5c i iPhoneom 4/4S. Trebao bi, zbog toga što se ovaj gaming dodatak još uvijek nije pojavio u prodaji. Na pitanje kad će i po kojoj cijeni, proizvođač odgovara s uobičajenim odgovorom: 'Uskoro'.  

Posljednja izmjena: 21.09.2013.
Možda će te zanimati i: