bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Printanje na pretplatu
‹ Tech novosti

Printanje na pretplatu 30.05.

Ako ti se ikad dogodilo da moraš isprintati nešto važno, a baš u tom trenutku ostaneš bez tinte, onda bi nova HP Instant Ink pretplata mogla biti prava stvar za tebe. Još kad bi bila dostupna i u Hrvatskoj…

Tinta za printere skuplja je od nafte, skupih pića, penicilina pa čak i od ljudske krvi. Pomirili smo se s tim da će tinta uvijek koštati previše. Što je tu je, srećom pa printamo sve manje i manje. No, bez obzira na štedljivost, tinta će se, prije ili kasnije, potrošiti. Nije bed, ako se to dogodi kad printaš neku glupost i imaš vremena da pričekaš dostavu s novim cartridgeom. No, što kad je frka i moraš nešto isprintati baš sad, a tinte nema?

HP nudi rješenje za takve situacije uz novu, Instant Ink pretplatu. Preplatiš se, dobiješ cartridge koji putem Wi-Fi veze komunicira s HP serverima i u sklopu pretplate imaš određeni broj stranica koje možeš isprintati mjesečno.

Najjeftinija opcija stoji 1,99 funti, a za tu lovu možeš isprintati 50 stranica na mjesec. Postoje još dvije tarife - £3.49 za 100 stranica, te £7.99 za 300 stranica. Premašiš li limit, platit ćeš funtu za dodatnih 15, 20 ili 25 stranica, ovisno o tarifi. Neisprintane stranice prebacuje se na idući mjesec, s tim da je taj broj limitiran na broj stranica u mjesečnoj pretplati (plaćaš pretplatu za 100 stranica, možeš imati najviše 100 stranica 'viška').

Velika pogodnost je što ne moraš brinuti oko mijenjanja tinte, jer printeri dojavljuju 'bazi' kad im je tinta pri kraju i HP ti šalje novi cartridge prije nego stari presuši.

Pretplata je prvenstveno namijenjena malim uredima i osobama koje rade od doma, a trenutno je dostupna u SAD-u i Velikoj Britaniji. Uskoro će pretplatu pokrenuti i u Francuskoj te Njemačkoj, a o malim tržištima, poput našeg, zasad se šuti. 

Izvor

Posljednja izmjena: 30.05.2014.
Možda će te zanimati i: