bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Prirodna tipkovnica
‹ Tech novosti

Prirodna tipkovnica 08.11.

Prirodna tipkovnica, dizajnera Robbieja Tiltona, unijet će komadić zelenila u tvoj radni ili životni prostor i omogućiti da doslovno ostaneš u dodiru s prirodom. Nije pretjerano praktično, ali je cool

Nastojimo ostati u 'dodiru s prirodom', ali takvo što nije nimalo lako dok sjedimo u uredu, okruženi asfaltom, staklom i plastikom. Fikus u uglu prostorije, kaktus na stolu i prozor koji gleda na park u daljini sve je što nas podsjeća da postoji zeleni, živi svijet izvan sivih zidova svakodnevnice. Treba nam nešto da razbije 'mrtvilo' kojim smo okruženo, a tipkovnica koju je osmislio dizajner Robbie Tilton pravi je korak u tom smjeru.

'Odlučio sam napraviti tipkovnicu od drveta i mahovine jer osjećam da je estetika modernih gadgeta hladna i beživotna', kaže Robbie i dodaje, 'Smatram kako se naše društvo stalno sve više otuđuje od prirode. Prigrlili smo predmete koji su vizualno vrlo čisti, ali su ujedno blijedi i nezanimljivi. Zašto naša tehnologija ne bi živjela i disala? Što ako bismo se morali ustajati po noći kako bi zalijevali gadgete? Bi li onda naš odnos prema tim objektima bio drugačiji?'

Mladi dizajner je malo zabrijao na filozofiju, ali to ne umanjuje privlačnost njegove tipkovnice. Prirodna tipkovnica napravljena je od drveta, a kao uzor Robbieju je poslužila Apple bežična tipkovnica. Planirao je uzgojiti mahovinu na tipkovnici pomoću ovog recepta, ali u nedostatku vremena tipkovnicu je obložio lažnom mahovinom.

Petica za ideju, dvojka za realizaciju. Bilo kako bilo, poželiš li i ti napraviti ovakvu tipkovnicu, koja nije pretjerano funkcionalna, ali zato izgleda odlično i može poslužiti kao ukras, ovdje ćeš pronaći uputstva za izradu.

Fora božićni poklon curi ili dečku koji se furaju na ekologiju, zar ne?

Posljednja izmjena: 08.11.2012.
Možda će te zanimati i: