bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Reciklažom zlata Apple zaradio 40 milijuna dolara
‹ Tech novosti

Reciklažom zlata Apple zaradio 40 milijuna dolara 14.04.

Zbilja nije fer. Apple ne zna kud će s parama dok mi kuburimo sa svakom kunom i onda pročitamo ovakvu vijest! Naime, Apple je lani zahvaljujući reciklažnom programu utržio 40 milijuna dolara samo na zlatu. A mi? Predali smo nekih stotinjak PVC flaša i zaradili tek 50-ak kuna. Totalna nepravda :(

Apple je ovaj tjedan objavio redovno godišnje izvješće o odgovornosti tvrtke prema zaštiti okoliša u kojem detaljno piše što je tvrtka poduzela kako bi smanjila zagađenje, količinu smeća i emisiju CO2.

U izvješću stoji kako je Apple lani reciklirao oko 28.000 tona raznih materijala, a od 1994. do danas ta brojka iznosi impresivnih 270.000 tona.

Među prošlogodišnjim materijalom koji je završio u reciklaži našlo se 10.000 tona čelika, 6.000 tona plastike te 5.500 tona stakla. No, najveću zaradu na reciklaži Appleu je donijelo zlato. U svim iPhoneima, iPadima, iMacovima i ostalim gadgetima koje su poslali na reciklažu bilo je i 1.000 kilograma zlata vrijednog 40 milijuna dolara.

Inače, nedavno smo pisali o robotu Liamu kojeg su u Appleu konstruirali specijalno za reciklažu iPhonea i vađenje dragocjenih materijala koji će se iskoristiti za izradu novih uređaja.

U Cupertinu zbilja ništa ne prepuštaju slučaju i koriste svaku priliku kako bi obrnuli svaki cent. Upravo je to jedan od razloga uspjeha Applea, a i nama je nekako lakše kad znamo da najveće tvrtke sve više pažnje posvećuju zaštiti okoliša.

Izvor

Posljednja izmjena: 17.04.2016.
Možda će te zanimati i: