bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Stiže duži video na Twitteru i Vineu
‹ Tech novosti

Stiže duži video na Twitteru i Vineu 21.06.

Ako nešto ne možeš reći u 140 znakova, onda ćeš, valjda, uspjeti prenijeti poruku u 140 sekundi. Naime, upravo je tolika nova dužina video klipova na Twitteru i Vineu. Više nego dovoljno za 99 posto filmića koje postavljamo po društvenim mrežama

Twitter je lani omogućio korisnicima postavljanje video sadržaja dužine do 30 sekundi i tvrdili su kako je to sasvim dovoljno za novi, vrli svijet u kojem je sve 'na brzinu'.

Ispostavilo se kako su bili u krivu pa će uskoro svi Twitter korisnici moći na svoj feed uploadati video dužine do 140 sekundi. 140 je dobro poznata brojka svim tviterašima pošto je na tu dužinu ograničen i broj znakova koji se mogu koristiti u pojedinom tvitu.


Zanimljivo je da će istu dužinu videa, 140 sekundi, uskoro vidjeti i Vine korisnici. Ruku na srce, sadašnjih šest sekundi Vinea je daleko premalo pa nova promjena nije začudila nikoga.

Duži video format na Vineu zvat će se 'movie', a prijašnji, kratki zvat će se 'trailer'. Postaviš li duži video na Vine, prvo će se prikazati trailer koji će u donjem desnom uglu imati opciju 'watch more'. Aktiviranjem opcije Vine player prelazi u 'full screen' i kreće video u cijeloj svojoj dužini do 140 sekundi.

Sjajna vijest za mnoge tviteraše i ne tako česte Vine korisnike kod nas i još jedan dokaz tvrdnji kako video polako, ali sigurno, postaje sve važniji u svakodnevnoj komunikaciji.

Izvor

Posljednja izmjena: 22.06.2016.
Možda će te zanimati i: