bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Stolni smartfon
‹ Tech novosti

Stolni smartfon 07.10.

Zaslon nikad ne može biti prevelik, jel tako? Nažalost, džinovsku plazmu ne možemo ugurati u džep pa smo prisiljeno škiljiti u majušne ekrane naših mobitela. Kad bi bar mogli neku veliku, ravnu površinu pretvoriti u zaslon. Da probamo sa stolom?

Sjećaš se ove viralne fore iz 2011.? Kuhinjski stol koji se pretvara u iPhone zaslon! Pokazalo se da je u pitanju samo fora, i to prilično loša, ali nije trebalo dugo pa da netko ovu laž odluči pretvoriti u stvarnost.

TabbleConnect je naizgled vrlo jednostavan, nazovimo ga, komad namještaj. Riječ je o stolu koji se pretvara u horizontalni zaslon čim ga spojiš sa smartfonom. Sve ono što možeš napraviti na zaslonu svog mobača, možeš uraditi i na TabbleConnectu. Naravno, stol je osjetljiv na dodir, ali samo dok je spojen s mobačem ili tabletom. Kad ne radi, možeš ga koristiti za ostale, obične stolovske poslove poput odlaganja čaša, prekrivanja tabletićem ili ukrašavanja vazom.

Ovakav stol bio bi savršen za pisanje zadaće, ali njegovi tvorci smatraju da će prvenstveno služiti igranju. Pa sad, baš da imamo želju igrati neku jednostavnu smartfon igru na 60-inčnom zaslonu, i nemamo, ali Monopoly ili Catan na ovakvom stolu već bi mogli funkcionirati.

Naravno, kako to već obično biva s ovako ambicioznim projektima, TabbleConnect pokušava skupiti nešto para pomoću crowdfundinga kako bi financirali daljnji razvoj. Ne ide im pretjerano dobro, a do kraja tjedna moraju skupiti još nekih 40k eura. S obzirom da su do sad prikupili jedva 3 soma, teško da će kampanju uspješno privesti kraju što nas previše i ne čudi.

Naime, nismo ti rekli cijenu jednog ovakvog stola. Negdje oko 25.000 eura. Ne, nismo zabunom otipkali koju nulu više.

Posljednja izmjena: 07.10.2013.