bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Svaki smartfon, jedno jaje
‹ Tech novosti

Svaki smartfon, jedno jaje 05.07.

Da se razumijemo, obožavamo smartfone i smatramo da su najbolja stvar od izuma mirisnih borića za auto. Sjajni su i super, ali kakve sve 'priključne' uređaje proizvode za smartfone, to je strava. Recimo, ovaj. Ne, ni mi nismo vjerovali kad smo pročitali

Shvaćamo da tvrtke koje se bave elektronikom nastoje zaraditi pokoju kunu nauštrb svih nas koji imamo smartfone, a imamo ih manje-više svi. Većina takvih dodataka je beskorisna, neki su zabavni, a rijetki uistinu korisni. No, zakon velikih brojeva kaže da će i najbedastiji gadget pronaći kupce.

Kako drugačije objasniti namjeru General Electrica, jedne od najvećih korporacija na svijetu, da krene u proizvodnju Egg Mindera. Ukratko, Egg Minder pazi na to koliko jaja ti je ostalo u frižideru. Znaš one kartonske kutije za jaja koje baciš nakon što ih isprazniš? Egg Minder je upravo takva kutija, samo što nije kartonska već plastična i može se, putem Wi-Fi veze, spojiti na internet.

Internetska veza ne služi kako bi jaja dangubila na Fejsu već za povezivanje s pripadajućom iOS aplikacijom. App korisnika obavještava koliko mu je jaja preostalo u frižideru, a pritom pazi i na starost svakog jajeta u kutiji. Prilično korisno prilikom šopinga, ali samo ako jedeš jedno-dva jaja tjedno. Ako si poput nas, pa se držiš one 'svako jutro – jedno jaje, a nekad i šest', onda ti Egg Minder definitivno ne treba.

Umalo smo zaboravili spomenuti da svaki Egg Minder ima LED lampicu koja pokazuje stanje napunjenosti baterije. O da, ova futuristička kutija za jaja ima i dvije AA baterije koje tu i tamo treba promijeniti.

Da vidimo, umjesto otvaranja frižidera i traženja jaja kad ogladnimo, sad moramo izvaditi smartfon te pronaći ikonu i pokrenuti app kako bi napravili istu stvar? Što onda? Otvorimo frižider i izvadimo jaja?

Ne kužimo foru. 

Izvor

Posljednja izmjena: 05.07.2013.
Možda će te zanimati i: