bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
To je ptica? To je šišmiš? Ne, to je miš!
‹ Tech novosti

To je ptica? To je šišmiš? Ne, to je miš! 02.03.

Levitirajući bežični miš, nazvan 'The Bat', djeluje kao gadget kojeg bi Batman bez razmišljanja kupio i koristio u svojoj pećini dok surfa netom i pregledava pornjavu. Misliš da Batman to ne radi? Čisto sumnjamo

Dizajneri su čudne biljke. Često im je estetika važnija od funkcionalnosti pa izmisle prekrasne stvari za koje se poslije ispostavi da ih je nemoguće proizvesti. Nadamo se da 'The Bat', nova umotvorina ruskog dizajnera Vadima Kibardina, ne spada u tu kategoriju zanimljivih, ali neostvarivih gadgeta.

Ovaj bežični miš lebdi par centimetra iznad magnetskog postolja i, navodno, bez problema može podnijeti težinu ruku kojom ga pokrećeš. 'Šišmiš' je dizajniran kako bi pomogao ljudima koji pate od sindroma karpalnog kanala. Riječ je o poremećaju zgloba šake (bol, peckanje, gubitak osjeta) koji prvenstveno nastaje dugotrajnom i nepravilnom upotrebom računalnog miša.

Sindrom uzrokuje stalan pritisak na središnji živac šake. Podizanjem miša s tla nestaje pritiska, a samim tim i svi zdravstveni problemi vezani uz dugotrajno surfanje, rad ili igranje na računalu.

Fora i, nadamo se, izvediva ideja. Jedini problem je što još uvijek nismo sigurni kakve su posljedice dugotrajnog izlaganja magnetnom polju, a šaka bi, prilikom korištenja ovog šišmiša, cijelo vrijeme bila unutar takvog polja. Nema veze, ovim putem pozivamo tovariša Vadima da nam pošalje par primjeraka svog miša kako bi ga propisno testirali. Sve za znanost! ;) 

Izvor

Posljednja izmjena: 02.03.2013.
Možda će te zanimati i:
Pitanja i komentari
  • rom031 04.03.2013. 17:49
  • Batman gleda pornjavu?
  • 0 Odgovora
Želiš li komentirati i uključiti se u raspravu?
Može, ali se prije toga ulogiraj.
Nemaš svoj profil? Registriraj se u tren oka :)