bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
YouTube uvodi još reklama
‹ Tech novosti

YouTube uvodi još reklama 27.04.

Iz Jubitoa su objavili kako će uskoro uvesti kratke reklame koje će se prikazivati prije svakog videa na mobilnim uređajima. Nove reklame nećeš moći preskočiti niti blokirati pa te sad prije svakog gledanja YouTube videa na smartfonu čeka 6 sekundi reklama. Jupi! :(

Sudbo kleta – zavapio bi neki romantičarski pjesnik dok bi Ciceron uzviknuo onu svoju 'O tempora, o mores!', samo kad bi vidjeli ovako što. Zamisli, YouTube nam uvodi nove reklame koje nećemo moći preskakati već ćemo ih morati gledati prije svakog videa.

Iz Googlea, vlasnika YouTubea (da se ne zaboravi), kažu kako se nove reklame zovu 'bumpers', vrtjeti će se samo na smartfonima i trajat će 6 sekundi. Nije puno ako gledaš jedan ili dva videa, ali pogledaš li 10 klipova dnevno na YouTubeu to je 60 sekundi reklama. Minut tvog života otišao na gledanje reklama. O dodatnom, nepotrebnom internetskom prometu da i ne govorimo.

Opravdanje za ovaj potez nismo dobili, jer nam Zach Lupei iz YouTubea pokušava prodati sasvim drugačiju priču.

'Za nas su bumper oglasi nešto poput haiku poezije video oglašavanja i zbilja jedva čekamo da vidimo što će kreativna zajednica napraviti s njim', kaže Zach.

Među testerima novog formata video oglasa našle se i tvrtka Atlantic Records. Što su oni napravili s 'haiku' reklamom? Ništa, još jednu reklamu koja ipak ima jednu dobru stranu – traje samo šest sekundi:

Naravno, uvođenje 'bumper' oglasa ne znači da više nećeš vidjeti postojeće reklame na YouTubeu – one ostaju i dalje. I onda neka netko kaže da je sadržaj na internetu besplatan.

Izvor

Posljednja izmjena: 28.04.2016.
Možda će te zanimati i:
Pitanja i komentari
  • downloadgames 11.05.2016. 08:24
  • i lik3 it so muchhhhh....... nice post, thanks for sharin9
    Download APK Installer | Game Of War Fire Age Mod APK
  • 0 Odgovora
Želiš li komentirati i uključiti se u raspravu?
Može, ali se prije toga ulogiraj.
Nemaš svoj profil? Registriraj se u tren oka :)