bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Zvučnik u LED žarulji
‹ Tech novosti

Zvučnik u LED žarulji 12.05.

Zvučnici imaju jednu nezgodnu manu – uvijek ih negdje treba pozicionirati, a skoro svugdje zauzimaju dragocjeni prostor. Ne bi li bilo bolje da zvučnike, umjesto u džinovske kutije, proizvođači počnu ugrađivati u žarulje?

Svjetlo i glazba idu zajedno otkad se prva disco kugla zavrtjela iznad nekog plesnjaka početkom prošlog stoljeća. No, sve do sad izvori svjetla i zvuka bili su odvojeni – s jedne strane žarulje i reflektori, a s druge zvučnici i slušalice.

Sony je odlučio prekinuti ovu segregaciju zvuka i svjetla te je objavio kako će se uskoro na japanskom tržištu pojaviti LED žarulja s ugrađenim Bluetooth zvučnikom.

Kompatibilna je s klasičnim grlima za žarulje, a napredne opcije zvuka i svjetla moguće je podesiti pomoću smartfon aplikacije. Osim toga, bit će moguće kupiti i posebni NFC daljinski upravljač za Sonyjevu raspjevanu sijalicu.

U Sonyju svoju žarulju reklamiraju kao uređaj kao stvoren za puštanje glazbe na mjestima gdje je to prije bilo prilično komplicirano – poput stola za objed ili kupaonice.

Da nam je 23.880 jena ili nekih 1.350 kuna viška, koliko će ova žarulja koštati u prodaji, odmah bi kupili jednu i instalirali je iznad sudopera pa nek svira dok peremo još jednu turu prljavog posuđa. Pa kad na radiju puste onu našu, odu čaše i tanjuri u bezbroj komada.

Izvor

Posljednja izmjena: 12.05.2015.
Možda će te zanimati i: