Bonovi i račun

Kupovina bonbon bona putem usluge SMSbon

Od 06.04.2017. u bonbonu možeš kupiti bon putem pretplatničkog računa mobilne usluge Hrvatskog Telekoma, a kupljeni bon će se obračunati na prvom idućem računu za mobilnu pretplatu. SMS zahtjev za kupovinu bona se ne naplaćuje, stoga ako u svojoj okolini imaš prijatelja ili člana obitelji koji je pretplatnik, može ti kupiti bon koristeći opciju SMS bon.

Možeš kupiti bonove u vrijednosti od 15 kn, 25 kn, 60 kn, 90 kn i 180 kn.

Nekoliko tehnikalija o kupovini bona

Da bi nadoplatio svoj račun omogućili smo dva načina nadoplate, a na tebi je da odabereš koji ti najviše odgovara.

1. Nadoplata bez unosa koda

Pretplatnik šalje sms poruku na broj 13240 sa sljedećim sadržajem: iznos bona koji ti želi nadoplatiti, te znak # u nastavku broj mobitela i znak #. Ako želi, može dodati i popratnu poruku od najviše 90 znakova. Ovako bi to izgledao u primjeru: 25#0971234567#Voli te mama

Na pretplatnički broj će doći poruka da odabere kako želi kupiti bon pa odabire 2. Pretplatničkim racunom. Kada je to poslao može odabrati koliko često želi nadoplatu 1.jednom mjesečno, 2. jednom u dva mjeseca, 3. jednom u tri mjeseca ili 4. samo ovaj put. To bi značilo da može aktivirati i automatsku nadoplatu u periodu koji odabere. Pretplatnik dobiva završni sms za potvrdu nadoplate bona te na njega treba odgovoriti porukom DA.

Zahvali se pretplatniku - tvoj račun je nadoplaćen :)!

2. Nadoplata s unosom koda

Da bi nadoplatio svoj račun, pretplatnik šalje sms poruku sa iznosom bona koji ti želi nadoplatiti 15, 25, 60, 90 i 180 na broj 13240. Pretplatnik će primiti sms poruku za odabir načina nadoplate i tada odabire 2. Pretplatničkim računom. Nakon toga treba potvrditi nadoplatu slanjem odgovora DA. Primiti će sms obavijest s podacima o nadoplati računa, odnosno 14-znamenkasti broj bona, serijski broj i vrijeme valjanosti bona. Kada ti ga pretplatnik pošalje ili pročita, na tebi je da uneseš 14-znamenkasti broj kao da si kupio klasičan bon i tvoj račun je nadoplaćen :).

Ako trebaš više informacija, pogledaj: