Račun i potrošnja

Minimalna mjesečna potrošnja

1. Što je to minimalna mjesečna potrošnja?

Minimalna mjesečna potrošnja je minimalni iznos pretplate u bonbonu. Možeš odabrati iznos od 40, 80 ili 160 kn, a početna minimalna mjesečna potrošnja je 40 kn i neće se promijeniti osim ako ju sam ne promijeniš.

2. Naplaćuju li se usluge koje trošim (razgovori, poruke…) povrh minimalne mjesečne potrošnje?

Iznos minimalne mjesečne potrošnje možeš potrošiti na sve naše usluge: pozive, poruke, surfanje i sl. Ipak, u minimalnu mjesečnu potrošnju ne ulaze usluge kao što su SMS parking, SMS prijevoz i ostale usluge koje se naplaćuju za treće strane pa će ti se one naplatiti povrh minimalne mjesečne potrošnje.

3. Potrošio sam manje od odabrane minimalne mjesečne potrošnje, a dobio sam račun koji je veći od nje. Zašto?

To se događa u situacijama kada si iskoristio usluge SMS parking, SMS prijevoz i ostale usluge koje naplaćujemo za treće strane, a koje ne ulaze u minimalnu mjesečnu potrošnju. Na primjer: na pozive, poruke, surfanje si potrošio 26 kn, na SMS parking 5 kn i odabrao si minimalnu mjesečnu potrošnju od 40 kn. Očekuješ račun od 50 kn, a stigne 55 kn. Razlog je u ovom slučaju SMS parking koji nije uključen u minimalnu mjesečnu potrošnju.

4. Zašto SMS parking i SMS prijevoz ne ulaze u minimalnu mjesečnu potrošnju?

Ne ulaze u minimalnu mjesečnu potrošnju zbog svoje prirode – to nisu naše (telekomunikacijske) usluge već su usluge koje mi samo naplaćujemo za treće strane i u njih je već uračunat PDV. Iako smo željeli, zbog njihove ih prirode nismo mogli uključiti u minimalnu mjesečnu potrošnju :/ 

Ako trebaš više informacija, pogledaj: