Račun i potrošnja

Minimalna mjesečna potrošnja

1. Što je to minimalna mjesečna potrošnja?

Minimalna mjesečna potrošnja je minimalni iznos pretplate u bonbonu. Možeš odabrati iznos od 40, 80 ili 160 kn, a početna minimalna mjesečna potrošnja je 40 kn i takva će i ostati osim osim ako ju sam/a ne poželiš promijeniti. 

2. Naplaćuju li se usluge koje trošim (razgovori, poruke…) povrh minimalne mjesečne potrošnje?

Iznos minimalne mjesečne potrošnje možeš potrošiti na sve naše usluge: pozive, poruke, surfanje i sl. Ipak, u minimalnu mjesečnu potrošnju ne ulaze usluge kao što su SMS parking, SMS prijevoz i ostale usluge koje se naplaćuju za treće strane pa će ti se one naplatiti povrh minimalne mjesečne potrošnje.

3. Potrošio sam manje od odabrane minimalne mjesečne potrošnje, a dobio sam račun koji je veći od nje. Zašto?

To se događa u situacijama kada si iskoristio usluge SMS parking, SMS prijevoz i ostale usluge koje naplaćujemo za treće strane, a koje ne ulaze u minimalnu mjesečnu potrošnju. Na primjer: na pozive, poruke, surfanje si potrošio 26 kn, na SMS parking 5 kn i odabrao si minimalnu mjesečnu potrošnju od 40 kn. Očekuješ račun od 50 kn, a stigne 55 kn. Razlog je u ovom slučaju SMS parking koji nije uključen u minimalnu mjesečnu potrošnju.

4. Zašto SMS parking i SMS prijevoz ne ulaze u minimalnu mjesečnu potrošnju?

Ne ulaze u minimalnu mjesečnu potrošnju zbog svoje prirode – to nisu naše (telekomunikacijske) usluge već su usluge koje mi samo naplaćujemo za treće strane i u njih je već uračunat PDV. Iako smo željeli, zbog njihove ih prirode nismo mogli uključiti u minimalnu mjesečnu potrošnju :/ 

Ako trebaš više informacija, pogledaj: