bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
App tjedna: Neko Atsume
‹ Fun novosti

App tjedna: Neko Atsume 12.02.

Kiša je, proljeće nas još uvijek zaobilazi i ne preostaje nam ništa drugo nego ubiti vrijeme igrajući se na smartfonu. Dojadile su nam pucačine i mozgalice, mi bi odigrali nešto opuštajuće i duhovito. Što kažeš na igru u kojoj se družiš s virtualnim mačkama?

Ime ovog igre na japanskom, 'Neko Atsume', ne znači nam apsolutno ništa. Od japanskog znamo hai, sayonara i arigato, ali ova je igra srećom prevedena na engleski.

Da te više ne držimo u neizvjesnosti 'Neko Atsume' u prijevodu znači 'Kitty Collector' ili 'Sakupljač maca'. Riječ je o zabavnoj igri u kojoj ti je cilj privući sve mačke iz virtualnog susjedstva u svoju kuću.

Kuća ispunjena mačkama u stvarnom životu  nije baš pametna ideja zbog neugodnog mirisa koji je neizostavan pratilac mačjeg čopora, ali sad bar svoje maštarije o sretnom, mačjem domu možemo ispuniti u ovoj igri.

Da odmah umirimo mačkoljupce – volimo mačke i imamo ih doma, ali postoji razlika između jedne ili dvije mace i 47 slatkih beštija koje možeš upoznati u ovoj igri.

Mačke kao mačke, lako ih je privući uz prikladne rekvizite u vidu hrane, igrački i prostora za odmor. Svaka mačka koja posjeti tvoj virtualni svijet ostat će zabilježena u 'catbooku', gdje možeš spremiti i fotografije omiljenih maca.

Mačke će ti ostaviti poklone u vidu srebrnih i zlatnih ribica kojima možeš kupovati bolje igračke i mačju hranu kako bi privukao mace koje će doći samo pod određenim uvjetima. Naravno, oni nestrpljiviji srebrne i zlatne ribice mogu kupiti pravim novcem.

Igra je postigla ogroman uspjeh u Japanu i SAD-u, pa postoji i subreddit na kojem ekipa raspravlja o najboljim strategijama za privlačenje maca, a virtualni mačak Tubs već je stekao viralnu slavu širom weba.

Igra možeš preuzeti  besplatno za Android i iOS uređaje.

Posljednja izmjena: 13.02.2016.
Možda će te zanimati i: