bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Dobro došli na World Pup
‹ Fun novosti

Dobro došli na World Pup 12.06.

Napokon, danas počinje ono pravo! Dolaze iz svih krajeva svijeta i na velikom turniru odlučit će tko je najbolji, a mi jedva čekamo derbi prvog kola između basenjija i chiuahue. Nogomet? Tko je spominjao nogomet?

Svjetsko prvenstvo prilika je za zaradu i skretanje pozornosti na druge teme koje nemaju veze s nogometom. Svakodnevno smo svjedoci zaluđenosti Mundijalom – od reklama do medija. Gdje god kreneš, eto nogometa i crveno-bijelih kockica.

Naravno da su ovakvu priliku, koja se javlja jednom u četiri godine, odlučili iskoristiti i mediji koji nemaju nikakve veze sa sportom, poput Animal Planeta. Ova tv kuća već je napravila nešto slično kad je u pitanju finale NFL-a (američkog nogometa), poznatog kao Super Bowl. No, umjesto Super Bowla, Animal Planet svake godine organizira Puppy Bowl – natjecanja u tome koje je štene ljepše i slađe. S vremenom su se psićima pridružili i mačići pa i neodoljivi prasci, a gledatelji imaju priliku posvojiti životinje koje sudjeluju u ovom tv showu.

Uspjeh Puppy Bowla ponukao je producente Animal Planeta da istu formulu primjene i za vrijeme Svjetskog prvenstva. 16 štenaca različitih pasmina koje predstavljaju 16 država-sudionica SP-a, sučelit će se u novom tv showu, nazvanom World Pup. Štenci neće igrati nogomet već će biti ono što jesu – zaigrana i slatka stvorenja. Gledatelji će nakon svake emisije, na internetu glasati za štene koje im se sviđa, a pobjednici prolaze u slijedeći krug i tako sve do velikog finala koje je na rasporedu 10. srpnja.


Live video by Animal Planet L!ve

Sudionici World Pup turnira su, između ostalih, pirinejski planinski pas (Španjolska), nizozemski špic, kamerunski basenji, chiuahua, jazavčar kao predstavnik Njemačke, aljaški malamut…

Animal Planet nije objavio imena svih 16 sudionika pa ne znamo je li među psima i predstavnik Hrvatske. Inače, pripreme psića koji se nalaze u jednom skloništu za životinje, možeš pratiti putem web kamere, a svi su psići dostupni za posvajanje, ali samo ako živiš u SAD-u.

Posljednja izmjena: 12.06.2014.
Možda će te zanimati i: