bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Kad si sretan repićem zamahni ti!
‹ Fun novosti

Kad si sretan repićem zamahni ti! 26.04.

Mislili smo da nas ništa više ne može iznenaditi. Smatrali samo kako smo na internetu vidjeli baš sve. Bili smo uvjereni da nas niti Japanci više ne mogu šokirati. Oh, kako smo samo bili u krivu

Zemlja izlazećeg sunca - domovina PlayStationa, Nintenda, sjajnih crtića i još puno toga lijepog. No, japanska kultura poprilično se razlikuje od naše pa nas proizvodi koje stižu iz te dalekoistočne zemlje ponekad poprilično začude. Ipak, bez obzira na iskustvo i na to što smo vidjeli svega i svačega ništa nas nije moglo pripremiti na – Shippo.

Ukratko, Shippo je rep. Dobro si pročitao – rep, izraslina koju imaju brojne životinje. Ljudi ga, uglavnom, nemaju, ali to nije spriječilo tvrtku NeuroSky da proizvede umjetni rep koji reagira na emocionalno stanje vlasnika. Inače, NeuroSky se bavi proizvodnjom 'elektronički poboljšanih modnih dodataka', a već su se 'proslavili' sličnim proizvodom - Necomimi umjetnim mačjim ušima za ljude. Naravno, logično je bilo nakon ušiju proizvesti i repić, a pretpostavljamo da uskoro slijede i umjetni brkovi, zubići i mačji nosić.

Shippo nije običan 'privjesak' koji se pomiče pomoću elektromotora, a ne! Čupavi repić povezan je s EEG uređajem na glavi korisnika te pulsmetrom kako bi mogao reagirati na emocije vlasnika. Sreća će uzrokovati lagano njihanje, a uzbuđenost ili nelagoda brzo mahanje Shippom. Uglavnom, pogledaj vdeo:

Uz Shippo se isporučuje i iPhone aplikacija pomoću koje možeš geotagirati mjesta na kojime si sretno mahao repom kako bi ostali repati vlasnici znali kamo doći, družiti se i relaksirati.

Cijena Shippoa još nije poznata, ali čim je saznamo javit ćemo svim zainteresiranima. Ima li takvih? :)

Posljednja izmjena: 26.04.2013.
Možda će te zanimati i: