bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Kad ti internet bira ime
‹ Fun novosti

Kad ti internet bira ime 21.03.

Jedno od osnovnih internetskih pravila glasi – nikad nemoj ekipi s interneta prepustiti da glasovanjem biraju ime. Nema veze što imenuješ – bebu, psa, ili brod. Pogotovo ako je u pitanju brod vrijedan 300 milijuna dolara koji će sad nositi ime 'Boaty McBoatface'

Ekipa iz Natural Environment Research Councila (NERC), neovisne agencije za istraživanje okoliša, upravo gradi novi brod. I to ne bilo kakav brod – riječ je o pravom čudu tehnologije, vrijednom 300 milijuna dolara, koje će istraživati polarne vode i pratiti promjenu klime.

Kako to obično biva s brodovima i ljudima, svi oni trebaju ime na početku svog putovanja. U NERC-u su odlučili odabir imena novog broda prepustiti internetu. Ne znamo čija je to ideja bila, ali očekivano se pokazala potpuno promašenom, jer su internetski veseljaci ugrabili priliku kako bi novom brodu dali pamtljivo i jedinstveno ime.

Online anketa traje do 16. travnja, a najviše glasova, njih više od 21.000, trenutno ima 'Boaty McBoatface'. Slijedi ga 'Henry Worsley' s 2.700 glasova, ime istraživača koji je nedavno preminuo pokušavajući sam-samcat prepješačiti Antarktik.

Velika navala dovela je do pada stranice nameourship.nerc.ac.uk pa ćeš morati pričekati kako bi dao svoj glas za novi istraživački brod. Iskreno, nama 'Boaty McBoatface' ili, prevedeno na hrvatski - Čamko Čamčić, uopće ne zvuči loše.

Izvor

Posljednja izmjena: 21.03.2016.
Možda će te zanimati i: