bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Kim Jong-un pucačina
‹ Fun novosti

Kim Jong-un pucačina 15.05.

Američki developeri iz tvrtke Moneyhorse Games najavili su novu arkadnu igru 'Glorious Leader'. Glavni protagonist je sjevernokorejski vođa Kim Jong-un koji će se u igri boriti protiv 'američke imperijalističke horde'

Svi volimo 'old school' 2d pucačine u kojima trčiš s lijeva na desno i tamaniš sve što ti se nađe na putu. Krajem godine imat ćemo priliku zaigrati Glorious Leader, pucačinu u kojoj će igrači imati priliku upravljati sa Kim Jong-unom. Sjevernokorejskog vođu čeka sedam nivoa u kojima mora 'pobijediti navalu imperijalista, srediti opake gazde i pritom jahati na jednorogu'.

Igru radi Moneyhorse Games, tvrtka iz Atalante. Čelni čovjek Moneyhorsea, Jeff Miller, kaže kako ga ja pri izradi igre motivirala opčinjenost Sjevernom Korejom. Također, na ovaj način želi ispričati priču o Sjevernoj Koreji te natjerati ljude da počnu razmišljati o situaciji u toj zemlji.

Upitan da li njegova igra trivijalizira režim u Pyongyangu, Miller odgovara kako će 'oprezno hodati tankom linijom satire bez da opravdavaju režim', te kako ne očekuje da će se igra svidjeti svima. Spomenimo i da će igru istovremeno moći igrati dva igrača. Prvi će upravljati Kim Jong-unom, a drugi njegovim najboljim frendom - Dennisom Rodmanom.

Igra je najavljena video trailerom koji je izazvao pozitivne reakcije, pogotovo u Južnoj Koreji. Naime, tamošnji gameri pitaju kad će Glorious Leader biti lokaliziran za prodaju i na tom tržištu.

No, izgleda da su video-igre vrlo popularne i na sjeveru Korejskog poluotoka, prvenstveno među djecom tamošnje elite. Igraju se uglavnom borilačke igre, poput Street Fightera, a konzole dolaze švercom iz Kine.

Izvor

Posljednja izmjena: 15.05.2014.
Možda će te zanimati i: