bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Na čelu maratona zbog obitelji
‹ Fun novosti

Na čelu maratona zbog obitelji 24.04.

Rekreativac iz Teksasa poput tisuća drugih ove je godine trčao slavni Bostonski maraton. No, ovaj je otac dvoje djece u Boston stigao kako bi bio siguran da će ga njegovi klinci vidjeti na televiziji za vrijeme prijenosa uživo. Za takvo što, morao je biti prvi

Andy Warhol se, između ostalog, proslavio izjavom kako svatko od nas ima bar 15 minuta slave. Kad je u pitanju 31-godišnji Derek Yorek, on je slavu uživao tek 5 minuta i 30 sekundi, ali sigurni smo da mu je i toliko vremena bilo više nego dovoljno.

Naime, ovaj Teksašanin toliko je dugo vodio na Bostonskom maratonu – jednoj od najvećih utrka na svijetu. Ove se godine, 20. travnja, na startu maratona u Bostonu okupilo nešto manje od milijun trkača. Većina je istrčala svega nekoliko kilometara dok su najbolji svjetski maratonci došli kako bi odmjerili snage i osvojili bogate novčane nagrade.

Među milijun trkača našao se i Derek koji je mjesecima planirao povesti utrku kako bi ga njegova obitelj mogla vidjeti na televizoru za vrijeme prijenosa. No, ne može baš svatko povesti jednu takvu utrku.

Za startanje u prvoj skupini, gdje se nalaze najbolji svjetski maratonci, potrebno je ostvariti odličan rezultat na nekoj od službenih utrka. Dereku je to pošlo za nogama na Cowthon maratonu gdje je istrčao impresivnih 2:30:59.

Unatoč odličnom rezultatu, ovaj je bivši triatlonac znao kako nema šansi u borbi s najboljim maratoncima: 'Njihov je ritam strašan', kaže Derek. 'Uopće nisu pokazivali bol, niti umor. Strašni su.'

Derek se s najboljima uspio nositi punih pet i po minuta da bi potom uslijedilo 3 sata mučenja do cilja. 'Bila je to najteža utrka u mom životu, ali vrijedilo je. Bilo je nevjerojatno'.

Priznaje kako je bio blizu toga da odustane, a onda je ugledao svoju majku i sestru u publici kako ga bodre očiju punih suza nakon što su ga vidjeli putem streama na svojim mobačima. Stisnuo je zube, nastavio dalje i završio kao 3572. u ukupnom poretku.

Izvor

Posljednja izmjena: 25.04.2015.
Možda će te zanimati i: