bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
NASA sad ima i službeni GIF kanal
‹ Fun novosti

NASA sad ima i službeni GIF kanal 13.12.

Nadolazeći blagdani odlična su prilika za slanje email čestitki ukrašenih veselim GIF-ovima. Na tisuće stranica nudi GIF-ove svih boja, dužina i tematike, a svi oni koji vole astronomiju sad mogu podebljati svoju GIF kolekciju stotinama animiranih sličica iz NASA arhiva. Svemirsko istraživanje nikad nije izgledalo ovako zabavno

Procjenjuje se kako NASA u svojim arhivima čuva na tisuće i tisuće sati videa te milijune fotografije koje su znanstvenici prikupili u zadnjih 58 godina. Za pregledavanje svog tog materijala ne bi ti bila dovoljna ni dva života. Ništa zato, naj filmove iz arhive sad možeš vidjeti u obliku kratkih GIF animacija.

Naime, u Nasi su se potrudili, odabrali najGIFastičnije video klipove, pretvorili ih u GIF datoteke i postavili na službenu NASA GIPHY stranicu.

Na stranici je trenutno dostupno preko 450 GIF-ića koji slave istraživanje bližeg nam svemirskog susjedstva. Ima tu svega - od šetnji Mjesecom do polijetanja Space Shuttlea, a mnogi su GIF-ovi itekako zabavni te imaju potencijala za upotrebu u svakodnevnoj online komunikaciji.

Znaš i sam da jedna slika vrijedi tisuću riječi, a jedan GIF, onda, valjda vrijedi tisuću slika.

Posljednja izmjena: 13.12.2016.
Možda će te zanimati i: