bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Nek' se dijete zove kao mi
‹ Fun novosti

Nek' se dijete zove kao mi 13.01.

Roditelji znaju da nije lako odlučiti se za ime djeteta. Jedan otac, umjesto razbijanja glave oko imena, odlučio je tu odluku prepustiti internetu. Posjeti njegovu stranicu i glasaj za ime djevojčice koja će se roditi početkom travnja

Internetske zajednice često optužuju da su svojevrsni začeci kolektivne inteligencije. Ponese te masa, zaboraviš tko si i što si, pa na netu napišeš ili kažeš stvari koje nikad ne bi ponovio u stvarnom životu. No, upravo ta kolektivna online inteligencija često izrodi sjajne fore. Dovoljno je pogledati što radi ekipa na 4 chanu ili dečki i cure iz Anonymousa. Slagali se mi s njihovim nastupom ili ne, moraš priznati da su često iznimno duhoviti, pošteni i zabavni.

Upravo je na ovu kartu online poštenja i pristojnosti igrao Stephen McLaughlin. Stephen će uskoro postati otac, a odluku o donošenja imena kćeri, koja se treba roditi početkom travnja, odlučio je prepustiti internetu. Napravio je web stranicu na kojoj možeš predlagati i glasati za prvo i srednje ime mlade dame koja još uvijek skuplja hrabrost da napusti sigurnost majčinog trbuha.

Ne znamo kako je Stephen uspio nagovoriti suprugu na ovako nešto, ali svaka mu čast na moćima uvjeravanja. Za divno čudo, internet je ovaj put ostao relativno ozbiljan i, prema trenutnim rezultatima, djevojčica će se zvati Amelia All-Spark McLaughlin. Amelia je prekrasno ime, što se ne bi moglo reći za All-Spark. Inače, All-Spark je objekt oko kojeg se vrti radnja u serijalu Transformers, a dao bi se prevesti kao Sve-Iskra.

Neobično ime, ali daleko normalnije od nekih drugih prijedloga. Recimo, na drugom mjestu trenutno se nalazi ime Cthulu. Za sve one koji ne znaju tko je Cthulhu, sguglaj 'H.P.Lovecraft' i sve će ti biti jasno. Popularna su i imena Laquisha, Slagathor, Not Zelda te Ixtley.

Sigurni smo da će se Andrew i njegova supruga predomisliti ukoliko pobjedi neko od ovih neobičnih imena, ali nadamo se da će razum na kraju prevladati te da će pobijediti Amelia ili neko slično, 'klasično' ime. Samo da ne bude Megatron Titanium McLaughlin.

Posljednja izmjena: 14.01.2014.
Možda će te zanimati i: