bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Pretvori mob u svjetlosni mač
‹ Fun novosti

Pretvori mob u svjetlosni mač 16.12.

Zvjezdani ratovi doslovno su posvuda. Likove iz franšize viđamo na kozmetičkim proizvodima, dječjoj hrani, a ne bi nas začudilo da uskoro ugledamo Chewbaccu kako nam maše s poklopca jetrene paštete. Sad kad smo se izjadali, red je da se i mi pridružimo Star Wars maniji

Sigurno si već gledao novi nastavak Star Warsa. Onda znaš da je Han Solo ustvari izgubljeni polubrat Lukea Skywalkera i da R2-D2 pogiba na kraju filma? Šalimo se, film nismo gledali, a i sve da ga jesmo ne bi ti nikad spoilali užitak prvog gledanja.

Dok čekamo na projekciju, možemo se zabaviti brojnim Star Wars zanimacijama. Jednu je od njih upravo predstavio Google i prilično je zabavna, pogotovo ako briješ na svjetlosne mačeve.

Naime, odeš li na Lightsaber Escape web stranicu, vidjet ćeš URL kojeg možeš posjetiti sa svog smartfona. Kad dotični link učitaš u mobilnom pregledniku, pokrenut će se web aplikacija koja će zatražiti da kalibriraš svoje ‘oružje’, ustvari, smartfon.

Pritiskom na zaslon, tvoj će se smartfon pretvoriti u držač virtualnog svjetlosnog mača, a na Chromeu će se otvoriti jednostavna igra u kojoj tamaniš sile Tamne strane. Stvar šljaka tako što Chrome prati pokrete tvog mobilnog uređaja u prostoru i pretvara ga u zamahe mačem na zaslonu računala.

Prilično zabavno, iako ne i bez par tehničkih poteškoća. Recimo, zamjetan je lag između pokreta smartfona i micanja mača na zaslonu računala, a potrebno je se odmaknuti od računala bar par metara kako bi stvar šljakala.

I nikako nemoj zaboraviti pojačati smartfon kako bi čuo sve ono zujanje i pucketanje dok zamahuješ svojim Apple, Samsung ili whatever svjetlosnim mačem.

Posljednja izmjena: 20.12.2015.
Možda će te zanimati i: