bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Skoči s Felixom na YouTubeu
‹ Fun novosti

Skoči s Felixom na YouTubeu 16.10.

Prošlo je 12 mjeseci otkad je Felix Baumgartner skočio s ruba svemira i pritom padajući probio zvučni zid. Sad možeš vidjeti kako je Felixov skok izgledao iz prvog lica. Nakon gledanja cijelog pada u trajanju od devet minuta možemo samo reći: 'Svaka čast'

Prekjučer, 14. listopada, navršilo se godinu dana od nevjerojatnog podviga Felixa Baumgartnera. U vrijeme nenaviklom na heroje i velike istraživače, ovaj ludo hrabri Austrijanac napravio je nešto što nitko prije njega nije – skočio je s visine od 39 kilometara, pritom probio zvučni zid i još jednom dokazao da ljudska hrabrost ne poznaje granice.

Godinu dana nakon podviga, sponzor cijelog projekta, Red Bull objavio je na YouTubeu video Felixovog skoka iz prvog lica. Sad možeš vidjeti kako izgleda skočiti sa samog ruba svemira, s nezamislive visine na kojoj su bili rijetki. Primijetit ćeš Felixovu vrtnju na početku skoka i njegove pokušaje da uspostavi kontrolu nad padom.

Nakon dvadesetak sekundi brze rotacije, praćene visokim brojem otkucaja Felixovog srca, hrabri je avanturist prešao u kontrolirani pad i ostatak 'vožnje' bio je dječja igra. Naravno, u toj 'igri' Felix je usput probio zvučni zid i proveo 3 minute i 43 sekunde u slobodnom padu. Onako, usput.

Osim YouTube videa, možeš pogledati i dugometražni dokumentarac o Red Bull Stratos projektu na ovoj adresi. A što Felix radi danas? Preselio se u Švicarsku, kupio stan s pogledom ne jezero i uživa: 'Tamo nema strke, nitko me od susjeda ne smeta i imam svoj mir', izjavio je ovih dana za austrijske medije.

Uživaj, zaslužio si.

Posljednja izmjena: 16.10.2013.
Možda će te zanimati i: