bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Skype oko svijeta u 5 minuta
‹ Fun novosti

Skype oko svijeta u 5 minuta 22.08.

Ovih dana navršava se punih deset godina od pojavljivanja Skypea. Američki komičar Mark Malkoff odlučio je obilježiti ovu godišnjicu na jedinstven način – pričajući putem Skypea s ljudima iz 162 države, širom svijeta

Volimo ga, mrzimo ga, toleriramo ga, ali ga manje-više svi koristimo za instant messaging (IM). Skype je s vremenom postao sastavnim djelom Windowsa i polako istisnuo ostale IM programe. Da, da, sigurni smo da hipsteri i 'wannabe' hakeri koji ovo čitaju koriste neki drugi IM klijent, dok na mobačima više preferiramo WhatsApp, ali kad su PC računala u pitanju, Skype je još uvijek neprikosnoveni car neobaveznog ćaskanja.

Skype, osim za komunikaciju s ekipom, rodbinom i kolegama s posla, može poslužiti i za upoznavanje novih ljudi širom svijeta. Dovoljno je u 'Postavkama privatnosti' uključiti opciju 'Svi me smiju kontaktirati' i ubrzo će ti se javiti neki Aziz iz Libije ili Paranjay iz Indije koji bi rado popričao s tobom, pogotovo ako si ženskog roda.

Trolova ima svugdje, ali među svim tim napornim Azizima i Paranjayjima nađe se i super ekipe. Treba samo biti uporan, poput američkog komičara Marka Malkoffa. Mark je povodom 10. obljetnice Skypea, snimio video u kojem priča s Skype korisnicima iz 162 zemlje svijeta. Koliko je samo vremena potrošio dok nije pronašao sve te ljude, a svi oni izgledaju kao obične cure i dečki iz susjedstva.

Pogledaj video i upamti – ako ti je dosadno i nemaš s kim popričati, Skype ima više od 300 milijuna korisnika, a među njima, sigurno ćeš pronaći srodnu dušu, bez obzira na to kako se zvala. Aziz, Paranjay ili Ayumi – bitno je ono što je u srcu, a sve ostalo je manje važno.  

Posljednja izmjena: 22.08.2013.
Možda će te zanimati i: