bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Što je previše, previše je
‹ Fun novosti

Što je previše, previše je 11.10.

Jesi ikad brojao koliko puta dnevno izvadiš mob iz džepa? A ti, jesi vodila evidenciju o broju 'svajpova' na sat? Sudeći prema podacima prikupljenim s mobitela 150.000 korisnika, bolje ti je da ne brojiš i ne vodiš evidenciju

Da te više ne držimo u očekivanju, odmah idemo s brojkom u glavu. Dakle, prosječan korisnik dnevno 'svajpa' tj. otključa svoj smartfon 110 puta. Ustvari, to i nije toliko puno. Ako si budan 16 sati dnevno to znači da svakog sata svoj mobač provjeriš 6-7 puta ili jednom svakih desetak minuta. Kad malo bolje razmislimo, ipak je malo too much.

Do te brojke došli su stručnjaci tvrtke Locket koja proizvodi istoimenu aplikaciju za prikazivanje reklama na zaključanim zaslonima. Osim reklama, Locket broji koliko puta se smartfon otključa i te podatke šalje u sjedište tvrtke. Nakon analize podataka s više od 150.000 smartfona, u Locketu su došli do brojke od 110 'svajpova' dnevno.

'Nismo svjesni da toliko često koristimo mobitel, jer nikad nismo sjeli i išli brojati koliko puta ga otključavamo', kaže Yunha Kim, osnivač i šefica Locketa.

Drugo istraživanje, nedavno predstavljeno na All Things D konferenciji, ponudilo je još veći broj – 150 'svajpova' dnevno. Naravno, riječ je o prosjeku. Neki od nas mobitel će provjeriti svega par puta dnevno, a ima i onih, tvrde u Locketu, koji svoj smartfon otključavaju 900 puta na dan tj. praktički jednom svake minute. Što reći, nego napraviti jedan /facepalm, onako iz srca.

Izvor

Posljednja izmjena: 11.10.2013.
Možda će te zanimati i: