bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Uz pretplatu do novog Samsunga, ali ne i kod nas
‹ Fun novosti

Uz pretplatu do novog Samsunga, ali ne i kod nas 09.03.

U pokušaju da zadrži postojeće i privuče nove kupce južnokorejski Samsung odlučio se za program nadogradnje koji bi pretplatnicima omogućio da svakih 12 mjeseci odaberu novi uređaj. Istu stvar Apple već radi u Americi, a nadamo se da će nešto slično jednog dana zaživjeti i u Hrvatskoj

Kupci koji u Južnoj Koreji odluče nabaviti jedan od dva nova Galaxy S7 modela moći će potpisati ugovor na 24 mjeseca koji će im omogućiti da svakih 12 mjeseci skoro pa besplatno odaberu novi Samsung mobitel.

Ovo 'skoro pa besplatno' znači da će pretplatnici mjesečno plaćati 7.700 wona (50 kuna), ali podrazumijeva se da moraju kupiti prvotni uređaj, uz kojeg su uzeli pretplatu.

Nakon 12 mjeseci urednog plaćanja pretplate kad bi trebao izaći sljedeći Galaxy, onaj s rednom brojem S8, pretplatnici će vratiti stari uređaj, pod uvjetom da je ispravan, i dobiti novi Galaxy, ovaj put bez ikakve naknade.

Neki analitičari smatraju kako će ovakvi programi postati sve učestaliji, a sve kako bi proizvođači smartfona zadržali udio na tržištu koje raste sve sporije.

Osim Južne Koreje, Samsung će isti program ponuditi i kupcima u Velikoj Britaniji, a iz tvrtke zasad ne komentiraju hoće li nešto slično biti dostupno i na ostalim tržištima.

Izvor

Posljednja izmjena: 10.03.2016.
Možda će te zanimati i: