bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
YouTube crtić postaje cjelovečernji film
‹ Fun novosti

YouTube crtić postaje cjelovečernji film 30.07.

Napraviš crtić u kojem dva frenda animirana kao čovječuljci od šibica izmjenjuju blesave šale, objaviš ga na YouTubeu, skupiš stotine milijuna klikova i onda dobiješ priliku da snimiš film prema crtiću. Jednostavno, zar ne?

Sigurni smo da negdje u upravi Googlea, vlasniku YouTubea, smišljaju plan o pokoravanju Hollywooda. Pa, tko ne bi na njihovom mjestu. Imaju sjajnu platformu, dostupnu skoro svima, a jedino što im nedostaje je kvalitetan, visokobudžetni program. Nedostaje im i džinovsko platno, maestralan surround, skupe kokice i sve on na što smo navikli u kinu, ali to ih neće zaustaviti u namjeri da počnu ozbiljno konkurirati televiziji i Hollywoodu.

Postoji na stotine, pa i tisuće YouTube show programa, a neki od njih imaju milijunsku publiku. Takav je i Dick Figures, animirana serija koja je u zadnje tri godine skupila više od 350 milijuna pregleda. Publika Dick Figuresa prvenstveno su klinci i tinejdžeri, ali ta publika polako odrasta i vrijeme je da popularna serija napravi slijedeći korak. Naravno, kao i kod većine kratkih, animiranih uspješnica, slijedeći korak je stvaranje cjelovečernjeg crtića.

Mondo Media, vlasnik Dick Figurea, najavila je 73-minutni film, pokrenuta je Kickstarter kampanja u kojoj je skupljeno više od 300.000 dolara i snimanje je moglo započeti. Svečana premijera zakazana je za 17. rujna na, a gdje drugdje, nego na YouTube.

Što nas čeka u filmu možeš provjeriti u priloženom traileru, a ako ti se najave fora s puštanjem vjetrova, veselim životinjama, ninjama i animiranom nasilju čine poznatim bit će da je to zbog toga što smo svi mi odrasli na sličnim crtićima, samo su se naši animirani junaci zvali drugačije: Zekoslav Mrkva, Spužva Bob, TMNT… 

Posljednja izmjena: 30.07.2013.
Možda će te zanimati i: