bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Besplatni Office za sve!
‹ Tech novosti

Besplatni Office za sve! 06.11.

Microsoft nas je danas ugodno iznenadio. Kako drugačije, nego iznenađenjem koji ti nabaci osmijeh od uha do uha, nazvati potez Microsofta da Office za iPad, iPhone i Androidne uređaje ponudi potpuno besplatno?

Ekipa iz Redmonda često nam je znala ići na živce, najviše zbog toga što Hrvatsku tretiraju kao zemlju trećeg svijeta. Ne vjeruješ? Probaj onda kupiti Surface ili pokušaj odabrati Hrvatsku na Xbox Liveu. Microsoft nas ignorira i zato smo mali namrgođeni.

No, oprostit ćemo im puno toga zbog poteza kojeg su povukli danas. Naime, od danas je moguće preuzeti i instalirati Office za mobilne uređaje (iPhone, iPad i Android) potpuno besplatno.

Štoviše, Microsoft je ušao u partnerstvo s Dropboxom i svi Office korisnici mogu, također, potpuno besplatno pohranjivati dokumente u oblaku.

'Riječ je o produžetku naše strategije', kaže Michael Alata, šef Microsoftovog marketinga. 'Nije riječ o potpunoj strateškoj promjeni već produžetku postojeće strategije. Želimo da naši potrošači budu jednako produktivni na svim uređajima koje imaju.'

Ukratko, Microsoft želi da ljudi u privatnom životu ostanu 'vjerni' Officeu pa će onda i na poslu zahtijevati raditi u poznatom setu uredskih alata. E, tu Microsoft povlači crtu pa će poslovni korisnici Officea i dalje plaćati pretplatu. No, njima se takvo što isplati, za razliku od nas.

Postoji i Premium verzija besplatnog Officea koja donosi neke napredne alate u Word, Excell i Power Point. Onako, kome zatrebaju, taj će ih i platiti.

Nama je i ovaj, besplatni Office, sasvim dovoljan.

Izvor

Posljednja izmjena: 06.11.2014.
Možda će te zanimati i: