bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Fleksibilni smartfon? Što da ne
‹ Tech novosti

Fleksibilni smartfon? Što da ne 21.11.

Svi znamo da se iPhone 6 Plus može saviti greškom, ali Samsung bi slijedeće godine mogao tržištu ponuditi pravi uređaj s fleksibilnim zaslonom. Jedva čekamo da vidimo kako će to funkcionirati

Samsungovi predstavnici na netom su održanom Samsung Investors Forum 2014 u New Yorku, tj. prezentaciji na kojoj su Korejci uvjeravali sve zainteresirane da su tvrtka u koju vrijedi ulagati, najavili kako 'rade na osiguravanju kapaciteta za proizvodnju 30.000 – 40.000 fleksibilnih LCD zaslona mjesečno'.

Što će Samsungu toliko fleksibilnih zaslona? Riječ je o novoj tehnologiji koja tek treba naći primjenu, a budi uvjeren kako Samsung neće prodati te zaslone već će ih ugrađivati u svoje uređaje.

Naravno, nije dugo trebalo čekati potvrdu ovih sumnji i ZDNet je ubrzo objavio kako Samsung do kraja slijedeće godine planira početi  s proizvodnjom i prodajom prvog smartfona s takvim zaslonom.

Uostalom, Samsung je prije nekoliko mjeseci u prodaju pustio Galaxy Note Edge – phablet sa zaslonom koji se savija preko ruba uređaja. Ovu 'zakrivljenost' displaya uređaj koristi kako bi prikazao poruke i obavijesti, tu su smještene početne ikone, a po noći rubna traka zaslona pretvara se u sat.

I LG je lani krenuo u svijet 'smotanih' mobitela sa svojim LG G Flexom. Flex je blago presavinut po vertikalnoj osi kako bi se olakšao rad onima koji svoj uređaj drže jednom rukom.

No, novi, neimenovani Samsung, kojeg bi trebali vidjeti do kraja slijedeće godine, bit će prvi, pravi savijajući mobitel i ne sumnjamo da će izazvati malu revoluciju u svijetu mobilnih uređaja. Tehnološka novost na koju smo dugo čekali.

Spomenimo i da su u Samsungu najavili smanjivanje broja novih modela za 30 posto. Prošle fiskalne godine Samsung je na tržište izbacio 56 različita uređaja što je definitivno previše. Uvjereni smo da niti najveći Samsung fanatici više ne mogu pratiti koliko Galaxyja ima u Samsungovoj obitelji.

Izvor

Posljednja izmjena: 21.11.2014.
Možda će te zanimati i: