bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
GameBoy na Apple satu – što da ne?
‹ Tech novosti

GameBoy na Apple satu – što da ne? 18.03.

Apple Watch nije postigao očekivani uspjeh. I dok je iPhone postao svojevrsni statusni simbol, sat s logićem jabuke kupili su samo rijetki. Nije stvar u tome što Apple Watch ne valja, već u tome što još uvijek nije pretjerano koristan. Srećom, sve je više zabavnog softvera za pametni sat, poput ovog GameBoy emulatora

Ako neki uređaj ima zaslon i dovoljno jak hardver, budi siguran kako će se ubrzo naći developer koji će si dati truda i napisati emulator za dotični komad hardvera.

Upravo to se dogodilo i s Apple satom, a developer koji je u par dana napisao Game Boy emulator zove se Gabriel O'Flaherty-Chan.

Njegov Giovanni, Game Boy emulator, radi na svim Appleovim satovima serije 2 dok su starije generacije ipak prespore za takvu vrstu zabave.

Kontroliranje Pokemonima, Marijom i ostalom menažerijom Nintendovih likova u Game Boy igrama odvija se putem zaslona osjetljivog na dodir.

Nažalost, Giovanni nikad neće osvanuti na App Storeu, jer Apple ne dozvoljava emulatore na svojim platformama – em što nisu posve legalni, em što Apple na njima ne može dodatno zaraditi.

No, ako znaš kako instalirati tavu vrstu softvera i imaš Apple Watch, Game Boy emulator možeš pronaći ovdje. Have fun.

Izvor

Posljednja izmjena: 21.03.2017.
Možda će te zanimati i: