bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
LG-jev levitirajući zvučnik
‹ Tech novosti

LG-jev levitirajući zvučnik 28.12.

2016. godinu nećemo pamtiti po previše dobrih stvari, ali srećom nije sve tako crno. Recimo, u ovoj su godini levitirajući zvučnici napokon postali mainstream. Sve je više proizvođača koji nude ovakve zvučnike, a najnoviji igrač na ovom tržištu južnokorejski je LG

Viđali smo levitirajuće zvučnike koji izgledom podsjećaju na leteće tanjure, nogometne lopte pa i na oblake. Novi LG ‘zvučnik koji lebdi’ nema takav, prepoznatljiv oblik, ali će se zato dizajnom uklopiti na svaku policu, noćni ormarić ili gdje god ga već postaviš.

Inače, ovakvi zvučnici lebde uz pomoć elektromagneta i iako ne zvuče ništa bolje od standardnih zvučnika, izgledaju neusporedivo više cool. LG-jev ‘lebdač’ može se pohvaliti tzv. Dual Passive Radiator tehnologijom za ‘jasnije srednje i čišće visoke tonove’.

Bas zvučnik nalazi se u postolju koje ujedno služi i kao subwoofer te punjač.Zvučnik će levitirati 10 sati bez punjenja, a potom će se spustiti na postolje i nastaviti raditi dok se ne napuni i opet ne poleti na tih par centimetara visine.

Cijenu ovog čuda još uvijek ne znamo, a saznat ćemo je sljedeći tjedan na CES-u, najvećem sajmu potrošačke elektronike na svijetu.

Izvor

Posljednja izmjena: 29.12.2016.
Možda će te zanimati i: