bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Mob s 4K video kamerom
‹ Tech novosti

Mob s 4K video kamerom 04.09.

Sad kad svi vrhunski mobači imaju slične procesore, sličan OS, istu količinu memorije i skoro pa identičan dizajn, proizvođačima jedino preostaje zainteresirati kupce nečim revolucionarnim, što je rijetkost, ili nečim jednostavnim, poput kamere na mobu

Prvu kameru u mobitel ugurali su, a tko bi drugi, nego Japanci. Prvi takav mobitel počeo se prodavati 2000. godine i nije trebalo dugo da fotići i kamere pronađu svoje mjesto u svakom modernom smartfonu. No, kako je krenulo, uskoro bi mogi početi razgovarati fotićima, umjesto što snimamo mobačima.

Naime, proizvođači mobilnih uređaja sve veću pažnju posvećuju kamerama, objektivima, LED bljeskalicama i ostaloj foto-video skalameriji nego ostalim funkcijama smartfona. Nakon Nokije i njihove Lumije 1020, stiže još jedan smartfon kojem je snimanje glavni adut. Acer je poznatiji kao proizvođač računala, ali ovaj tajvanski elektronički div već godinama proizvodi i mobilne uređaje. Kod nas nisu pretjerano popularni, prodaja ih baš i ne ide, ali zato puno nade polažu u najnoviji model - Acer Liquid S2.

S2 pokreće trenutno najjači Snapdragon procesor, onaj s brojčanom oznakom 800, koji kuca na impresivnih 2.2GHz. Vrlo jak procesor omogućava snimanje 4K Ultra HD videa, u rezoluciji 3840×2160 piksela. Osim 4K snimanja, kamera snima full HD video u 60FPS-a te podržava 4 x slow motion. Izdvaja se i mogućnost snimanja panoramskih fotografija veličine 27 megapikesla, Quick First Shot tehnologija za brzo okidanje te mnoštvo softvera za pomoć pri snimanju i obradi fotografija ili videa.

Impresivan smartfon s još impresivnijom kamerom. Bojimo se da će i cijena biti ista takva – impresivna. Liquid S2 u prodaju će krajem listopada, i to širom Europe, a cijena bi trebala biti objavljena da kraja ovog tjedna.

Izvor

Posljednja izmjena: 04.09.2013.
Možda će te zanimati i: