bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Mrcina od iPhone zvučnika
‹ Tech novosti

Mrcina od iPhone zvučnika 07.11.

Veće, teže, glasnije – deviza je koju pri proizvodnji zvučnika primjenjuje švedska tvrtka 'The Brothers of Stockholm'. Njihov Wall of Sound2.0 za iPhone, zvučnik je od kojeg će doslovno podrhtavati zidovi, a susjedi će garantirano zvati policiju

iPhone zvučnici dolaze u svim veličinama i oblicama, ali rijetki se mogu mjeriti s Wall of Sound (WOS). Švedska tvrtka 'The Brothers of Stockholm', 2009. godine proizvela je ovo 102 kg teško čudovište, sastavljeno od  28 manjih zvučnika. Unatoč cijeni od 4.600 dolara svi proizvedeni WOS zvučnici su rasprodani. Apple je u međuvremenu s 30-pinskog dock konektora prešao na Lightning pa su 'braća iz Stockholma' odlučila napraviti novi zvučnik, za uređaje s novim konektorom.

Wall od Sound 2.0 još je veći, teži i glasniji od svog prethodnika. Teži ogromnih 178 kila, a dimenzije su mu 1000 x 1700 x 400 mm. 44 zvučnika, od kojih je sačinjen WOS 2.0, dodatno je pojačano s dva sub-woofera te integriranim cijevnim pojačalom. Inače, izlazna snaga zvučnika iznosi 1.600 watta. Dovoljno da izazove omanji potres u kvartu.

Ručno rađenim zvučnikom upravlja se putem priložene iOS aplikacije, a osim spajanja konektorom, WOS 2.0 podržava i Bluetooth tako da iPhone možeš koristiti kao daljinski.

Dizajn nije nešto, osim ako ne voliš velike kutije, ali zato pažnju privlači mala, bijela majmunska glava koja se nalazi pored docka za iPhone. Ovo nije ukras već senzor razine buke. Dok puštaš muziku u podnošljivom rasponu decibela, majmunove oči svijetlit će plavo, a ako pretjeraš majmun će se prešaltati na crveno. Ne smanjiš li glasnoću u slijedećih pet minuta, zvučnik će se automatski isključiti kako bi spriječio moguće oštećenje sluha.

I na kraju, dolazimo do cijene. WOS 2.0 kreće u prodaju u veljači, a može se naručiti po cijeni od, pazi sad, 6.900 dolara. Ups!

Posljednja izmjena: 07.11.2013.
Možda će te zanimati i: