bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Na ruci te nosam
‹ Tech novosti

Na ruci te nosam 25.06.

Sony je predstavio nasljednika svog pametnog sata. Smartwatch 2 bolji je od prethodnika u svakom pogledu. Bolji dizajn, bolje specifikacije, bolji zaslon. Na prvi pogled, gadget kojeg bi svatko poželio, samo da još skužimo treba li nam uopće takvo što

Eto, već drugu godinu zaredom čekamo tu obećanu poplavu jeftinih i odličnih pametnih satova koji bi trebali zamijeniti mobače. Pričalo se kako na takvim satovima rade Apple, Google i mnogi drugi, a do sad smo vidjeli svega nekoliko pametnih satova, od kojih niti jedan nije pretjerano oduševio. Isti vrijedi i SmartWatch- prvi takav sat iz Sonyja koji se u prodaji pojavio lani.

SmartWatch je patio od sindroma proizvoda ispred svoga vremena. Ideja je bila odlična, problem je bio taj što tehnologija još nije dovoljno uznapredovala da se smartfon ugura u sat. SmartWatch je naprosto uređaj koji komunicira s tvojim Android mobačem i umjesto da posežeš u džep za mobitelom, sve relevantne podatke možeš vidjeti na satu. Ne, još uvijek ne možeš izigravati tajnog agenta i razgovarati na sat, ali sigurni smo da nećeš dugo čekati na takvo što.

Osim toga, prvi je SmartWatch bio prilično skup (150 dolara) i patio je od raznih 'dječjih' bolesti. Slaba prođa na tržištu nije obeshrabrila Sony i nedavno je predstavljen nasljednik SmartWatcha, nazvan, pogađaš, SmartWatch 2.

Prema prvim recenzijama, 'dvojka' je popravila sve što nije valjalo na prethodnom modelu. Zaslon je veći, pa sad ima dijagonalu od 4 centimetra, rezolucije 220 x 176. Sat je otporan na vodu, baterija traje duže i više ti ne treba posebni kabel za punjenje. Upotrebljeni su kvalitetniji materijali pri proizvodnji, dizajn je bolji i SmartWatch 2 više ne izgleda kao jeftini plastičnjak s placa, već kao ozbiljan ručni sat.

Ipak, najveće promjene doživio je softverski dio SmartWatcha 2. NFC omogućava jednostavno uparivanje dodirom s NFC mobitelima dok je korisničko sučelje pojednostavljeno i napravljeno tako da izgledom podsjeća na Android. Sony tvrdi da pametni sat sad podržava mnogo više Android uređaja, dok podrške za iOS još uvijek nema. SmartWatch2 bi trebao na police trgovina u rujnu, a u Sonyju šute kao zaliveni na sve upite oko prodajne cijene.

Nadamo se da će biti jeftiniji od prethodnika, jer, iskreno, ne vidimo zašto bismo izdvajali neku veliku lovu za pametni sat. Istina, ovakav gadget dobro će doći onima koji puno sastanče, pa ne smiju ometati druge zvonjavom i vađenjem mobitela, biciklistima i sportašima općenito, učenicima koji pokušavaju varati na ispitu i 'wannabe' hipsterima. Svi ostali, pogotovo pripadnice ljepšeg spola, pronaći će puno zanimljivije i bolje stvari na koje mogu potrošiti stotinjak eura.

Izvor

Posljednja izmjena: 25.06.2013.
Možda će te zanimati i:
Pitanja i komentari
  • godzeus 26.06.2013. 17:54
  • Još da sat moram punit svaki dan. Koja glupost.
  • 0 Odgovora
Želiš li komentirati i uključiti se u raspravu?
Može, ali se prije toga ulogiraj.
Nemaš svoj profil? Registriraj se u tren oka :)