bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Quickoffice džabalesku
‹ Tech novosti

Quickoffice džabalesku 20.09.

Microsoft nikako da omogući jednostavno, besplatno baratanje Office dokumentima na iOS i Android platformama. Kad neće Microsoft, hoće Google. QuickOffice je sad potpuno besplatan za sve s Google korisničkim računom

Otvaranje, editiranje i snimanje Office datoteka prilično je jednostavno na WindowsPhone mobilnim uređajima, dok se vlasnici Android i iOS uređaja moraju snalaziti na raznorazne načine. Besplatne Office aplikacije bile su sve samo ne sigurne i dobre pa smo bili primorani pretplatiti se na Microsoftov Office 365 ili kupovati aplikacije poput Quickofficea. Quickoffice je sve do jučer koštao 20 dolara, ali ovu itekako korisnu aplikaciju od danas svi mogu koristiti, potpuno besplatno.

Naime, Google je odlučio QuickOffice učiniti dostupnim svim korisnicima Google korisničkog računa. Koristiš Gmail i Google Docs na svom mobitelu? Čestitamo, sad možeš koristiti i QuickOffice. Znamo što ćeš reći. Pa, i Google Docs omogućava otvaranje Office fajlova. Da, ali Docsi to rade tako što 'importiraju' Word ili neki drugi Office dokument pa je veća mogućnost pogreške pri otvaranju i ponovnom snimanju. Uostalom, probaj otvoriti neki kompleksniji Word dokument u Docsima pa će ti sve biti jasno.

Najbolje smo ostavili za kraj. Svi oni koji se logiraju u Quickoffice do 26. rujna, dobit će 10 GB besplatnog prostora na Google Driveu. Nije da nam treba još podatkovnog prostora u oblaku, ali nikad se ne zna.

Ne iskoristiti ovakvu priliku bila bi prava šteta. Zato, ako imaš Google korisnički račun i pritom koristiš Android ili iOS uređaj, trk na ovu stranicu, odaberi verziju Quickofficea i uzmi tih 10 giga na Google Driveu, zlu ne trebalo. Naravno, sve ovo je potpuno džabalesku.

Posljednja izmjena: 20.09.2013.