bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Tic Tac mobitel
‹ Tech novosti

Tic Tac mobitel 05.03.

Kad već ne mogu proizvesti vrhunski mobitel, neke japanske tvrtke pribjegavaju uređajima koji pažnju privlače time što su totalno drugačiji od drugih - poput ovog potpuno funkcionalnog moba velikog samo 5 centimetara

Japanski proizvođači mobitela nikako da se oporave od udaraca koje su im zadali Apple i Samsung. Nekad su bili pojam, a danas je u globalnoj utrci preostao samo Sony. No, osim Sonyja postoji na desetke japanskih tvrtki, poput Willcoma, koje su relativno nepoznate izvan granica Zemlje izlazećeg sunca.

Znamo da ime Willcom baš i ne ulijeva povjerenje. Zvuči kao marka jeftinog tranzistora za jednokratnu upotrebu iz obližnjeg China shopa. Kupiš ga, upališ, čuješ vijesti i možeš ga baciti u smeće. No, Willcom je ipak nešto ozbiljniji brend i najveći su japanski PHS operater. Inače, PHS je japanski 2G standard kojeg je pregazilo vrijeme, pa nas ne čudi što Willcom pribjegava marketinškim trikovima kako bi skrenuo pozornost na svoje proizvode i usluge.

Kako drugačije, nego marketinškim trikom, nazvati Phone Strap 2 – potpuno funkcionalan mobitel velik samo pet centimetara. U Willcomu tvrde kako ovaj mališan ima 'ultrakompaktni zaslon od jednog inča', a u mobitel su uspjeli ugurati i antenu na izvlačenje te bateriju koja će dostajati za dva sata razgovora. Uređaj naravno nema kameru niti išta drugo što zauzima dragocjeni prostor. Za usporedbu, Phone Strap 2 dimenzijama odgovara kutiji Tic Tac bombona.

Minijaturni mob prodavat će se u ograničenoj seriji od 12.000 primjeraka samo na domicilnom, japanskom tržištu po cijeni od 380 dolara. 

Posljednja izmjena: 05.03.2013.
Možda će te zanimati i:
Pitanja i komentari
  • robert.p 12.03.2013. 16:40
  • 380$ :O malo preskupo.
  • 0 Odgovora
Želiš li komentirati i uključiti se u raspravu?
Može, ali se prije toga ulogiraj.
Nemaš svoj profil? Registriraj se u tren oka :)