bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Windows 10 dostupan za testiranje na Lumijama
‹ Tech novosti

Windows 10 dostupan za testiranje na Lumijama 13.02.

Prva verzija Windowsa 10 za mobače ugledala je svjetlo dana. Prije nego poskočiš od silne radosti i veselja, moramo te upozoriti da je riječ o Tehnical Preview ili testnoj verziji koja radi na samo šest uređaja. Naravno, svih šest su Lumije

Nakon što su je Microsoft krajem prošle godine ponudio testnu verziju Windowsa 10 svim onima koji žele isprobati novi OS i pritom ga testirati te tako pomoći daljnjem razvoju, isti je potez tvrtka iz Redmonda povukla i s novim Windowsima za mobače.

Windows 10 Technical Preview od jučer je besplatno dostupan svim učesnicima Windows Insider programa. Za početak, testni Windozi podržavaju samo šest uređaja - Lumia 630, Lumia 635, Lumia 636, Lumia 638, Lumia 730 i Lumia 830.

Nego, nije li ti još uvijek čudno kad kažeš samo Lumia, bez prefiksa Nokia? Valjda će i to proći s vremenom, ali tuga će zauvijek ostati u našim srcima. Šmrc.

Anyway, Microsoft naglašava kako je ovo 'jako rani' preview mobilnih Windowsa pa te upozoravamo da dobro razmisliš prije eventualne instalacije. Očekivano, ovako rana verzija ima hrpu poznatih i još veću gomilu nepoznatih bugova koje tek treba otkriti.

Dobra strana je što svaki korisnik svojim feedbackom može donekle utjecati na konačnu, komercijalnu verziju 'Windowsa za telefone broj 10'.

Od zanimljivih điđa-miđa u novom OS-u izdvajamo bolje prepoznavanje govora, poboljšanu Photos aplikaciju, poboljšani početni ekran i bolju integraciju s OneDriveom.

U skoroj budućnosti najavljene su nove Mail te Calendar aplikacije, univerzalni Office, integracija Skypea i još trista čuda.

Zanima te? Onda prvo moraš postati Windows Insider, potom instalirati pripadajuću aplikaciju, registrirati uređaj na kojeg ćeš instalirati Windowsa i zabava može početi.

Sretno.

Izvor

Posljednja izmjena: 13.02.2015.
Možda će te zanimati i: